...

Gick verkligen lös med CSN idag! Har sjukt dåligt samvete nu men det var  kul att shoppa så jag kunde inte hejda mig! Nu är det inte mycket till pengar kvar, speciellt inte då jag tänkte klippa och slinga mitt hår den närmaste veckan. Haha typiskt.

Nu tänker ni att jag köpt jätte mycket grejer men det är inte helt sant. Kom hem med två tröjor, strumpor ( vilket var ett måste) och en tvålpump. Var påväg att köpa ett par träningstights också men orkade inte prova dem som tur var. Hatar att prova byxor då jag alltid känner mig extra stor. 

Nu ska jag hänga tvätt. Jippi


//Caroline 

Typiskt

Pulsklocka synkroniserade med crosstrainern, Jätte bra tänkte jag tills jag såg att dem som stod bredvid mig också fick min puls... Typiskt. Men det gör inget, jag körde klart passet och vet ungefär vart jag ligger bra och vart jag bör ta i mer:) ska framför allt ha klockan då jag är ute och joggar men det var ju synd att det inte gick på iw också. 

Men snart är det dags att börja löpa ute istället för att stänga in sig på Friskis. Ska bli jätte skönt att få frisk luft samtidigt som man tränar. 
Jag känner verkligen att jag är på G nu! Jätte kul om jag skulle få upp lite kondition för en gångs skull:) 

//Caroline 

Pulsklocka!!



Jahapp då har man slösat bort en hel del pengar, men jag investerar i min kropp och hälsa så det får väll vara okej då. Men nog har man lite ångest allt.

Köpte iaf en pulsklocka vilket jag planerat länge. Jag behöver den där lilla extra kicken för att ta i när jag tränar. Och så är det kul att se mer exakt hur mycket kcal som förbrukas:) 

Idag ska jag på indoor walking så det passar perfekt att testa klockan då. Spinningen har en del pass där man kan låna pulsklocka men det finns inte till iw. Ska köra som jag brukar och se hur hårt jag egentligen tränar på de passen. Blir mycket intressant detta ;)









//Caroline 


...

Fyfan vad det var jobbigt att ta sig igenom passet igår. Tror aldrig jag tränat så länge och intensivt någonsin. Men jag klarade det och ska nog gå på resten av passen också. Hehe det är bara två stycken kvar sen börjar dem cykla ute istället. 

Just nu är jag väldigt missnöjd med mig själv. Känns som jag är enorm. Har byggt en del muskler men har allt fett kvar eftersom jag äter så mycket skit. På måndag måste jag nog köra en nystart och på riktigt ta tag i detta. Det är inte roligt när man inte trivs med sig själv. Men det har varit så mycket nu att jag inte haft ork att fokusera på kosten. Känns som jag håller på att gå in i väggen, har ingen ork till något, tappar ord, känner mig aldrig utvilad och tycker det är jobbigt att umgås med och runt folk. Bra att skolan tar slut på ens krafter innan man ens komma ut i arbetslivet. 

Ge mig minst 4 veckor semester!!! Har fasen inte haft mer än 1,5 vecka på tre år! Och då kan man ändå inte slappna av utan går med känslan att man borde plugga hela tiden. Mentalt har jag inte varit ledig en enda dag på tre år! 



//Caroline


....

Då har vi haft den sista och avslutande dagen med konstruktionsprojektet. Det lottades vilka som skulle få redovisa och vi hade sådan tur att klara oss! Verkligen en lättnad även om föreläsaren var snäll på dem som stod där framme. Jag var inte förberedd och kan inte det där med att improvisera. 

Högskolan Dalarna vet inte hur man följer vissa regler. Vi ska skriva examensarbetet på totalt 5,5 vecka. Man ska ha 10 veckor på sig. Egentligen skulle vi haft 6,5 vecka men idag fick vi veta att dem drog ytterligare en från tidsplanen. Fattar inte att dem får göra så?! Något som skulle vara jätte kul blir nu bara jobbigt och stressigt, men jag och Therese får bara göra det bästa av situationen. 
Nu ska jag iaf ha en ledig helg och inte tänka på det förens på tisdag. 



//Caroline

Nervös

Fattar inte vad jag gett mig in på, två timmar spinning liksom!? Så typiskt att Johan har övertalat mig till detta. 
Dessutom är det ett pulspass och tydligen ska man ligga på gult större delen av passet vilket innebär 80-90% av maxpuls! det är sjukt jobbigt. Det sa såklart inte Johan innan jag anmält mig. Men det är bara att bita ihop antar jag. 

Imorgon ska jag till skolan för redovisning av vårt projektarbete som vi hållt på med hela perioden. Känns lite smådrygt att behöva gå till skolan när man varit hemma så länge. Vi börjar iaf nio så det blir lite sovmorgon. 

//Caroline

Första dagen i frihet?

Haha nej nu drar exjobbet igång på allvar, vila får man göra i graven. 

Idag ska lägenheten få sig en rejäl omgång! Skönt att få lite fint här hemma. Brukar städa mycket mer när jag pluggar men inte denna gång. Skyller på viaplay, har tittat på massor av serier istället. 

Funderar på att åka till kupolen men jag tror Johan tog bilen till jobbet idag och jag är för lat för att cykla eller gå dit. Tror jag är för lat för att sminka mig och duscha också, nej jag blir hemma idag! 

Spinning ikväll och imorgon har Johan lurat iväg mig på ett två timmar långt spinningpass! Är fasen nervös, hur ska jag fixa det...


//Caroline 

kan ha gått vägen

Tror att jag har skrivit min sista tenta idag! Det kändes verkligen bra så jag hoppas det stämmer. 
Tänk då har jag klarat hela min utbildning utan en enda omtenta. Men kan lova att det har kostat mig många timmar studier och jag har haft få timmar av fritid. Men så är det, man kan inte plugga och tro att man ska prestera om man inte lägger ner tid i det. 

Nu är det fokus på examensarbete som gäller! Vi läser en kurs till men det känns lite som en lekkurs. Handlar om ledarskap och kommer inte vara någon riktig tenta på det. 

Ikväll firar jag med ostbågar! 
Kunde aldrig någonsin trott att jag skulle klara mig så bra i skolan! Är riktigt stolt över mig själv och det ökar definitivt mitt självförtroende! 

//Caroline 

...

Snart slipper ni mitt tjat om tentan, men en dag till får ni stå ut med. Idag ska jag bara plugga teori och har därför laddat ner allt till padda så jag kan ligga i soffan med täcke och ha det bra samtidigt som jag försöker lära mig lite mer i sista sekund. 

ÄLskar att blogga från padda, det är jätte smidigt och enkelt. Fattar inte att jag inte köpt en tidigare, den är till stor hjälp när man pluggar! Slippa skriva ut massor av sidor som man sen tappar bort och får sån oordning i. 

Kroppen är nog glad för min vilodag idag, det är såklart lite väl mycket att köra sju dagar kondition där benen dessutom får kämpa. Kroppen får inte den återhämtning som behövs.  Men det hjälper mig att plugga bättre och tänka på något annat. Nu har jag två vilodagar så kör vi på onsdag igen :) 

//Caroline 

Snart slut....

Nu är det bara idag och imorgon kvar på tenta perioden, min förhoppningsvis sista tenta! Jag vill så gärna klara den men är fruktansvärt trött på detta pluggandet nu! Man blir tokig av att bara sitta inne vid köksbordet och se broar hela dagarna!
Tur jag utmanade mig själv att träna varje dag så man får rensa huvudet lite. Men nu ska jag verkligen ge allt jag har. Idag blir en lång dag troligen 9-21 plugg (förutom träningen), sedan ska jag sova på saken och imorgon ska jag kunna allt ;)  Kör en halvdag imorgon och repeterar sedan får det gå som det går! Fungerar inte bra för mig om jag kör slut på krafterna helt dagen innan tentan, då är man inte laddad utan bara matt på allt och kan inte fokusera. Funderar till och med på att ta en vända på kuppan imorgon eftermiddag bara för att få lämna lägenheten (kan inte träna imorgon eftersom jag kör sju dagar på raken nu).
 
Johan är på kryssning med hans kompisar, jag skulle ha följt med om det inte vore för tentan. Han kommer hem ikväll. Jag som verkligen hatar att laga mat till mig själv blev så lycklig när mamma bjöd dit mig på käk. Det serverades älgfile, smörstekta kantareller och potatismos (givetvis hemlagad, hos mamma och Glenn finns inget halvfabrikat). Så det var ju tur för mig, hade antagligen hoppat maten annars och ätit massa onyttigt istället.
 
Nu har jag inte tid till detta!
 
Sista rycket, kör hårt!
 
//Caroline

God morgon!

Johan behövde bilen till jobbet idag och tiden räcker inte för att gå fram och tillbaka till gymmet, det blir alltså ändrade planer och kör en del övningar hemma istället. Har en del bra magövningar från corepasset osv. Det blir bara överkroppsträning då mina ben är helt förstörde efter spinningen. Jag försökte få in mer teknik på pa set igår och det resulterade med attbenen nästan krampade. Fytusan vad jobbigt det var men kul att se förbättring. Hade inte klarat att cykla "rätt" de första passen. 

Ikväll ska vi till Säter och fira Johan med hans familj. Skönt att träffa lite folk när man sitter instängd hela dagarna:) 




Har börjat blogga från paddan så nu orkar jag lägga in lite bilder;) brukar aldrig ta mig tid till att föra över bilderna på datorn.

//Caroline 

Mål för veckan

Jag har börjat med veckomål och den här veckan ska jag träna varje dag. Vissa tunga pass och vissa lite lättare. 
Idag blir det spinning, körde det igår också.
Annars är det bara massor av plugg som vanligt, träningen är min escape från plugg. 



//Caroline

Jympa

Skulle gått på Indoor Walking idag men det blev inställt pga sjukdom och eftersom jag ville träna men hade ingen lust med gym tittade jag på andra pass som gick vid lunchtid. Dem brukar ha ett spinning pass vid lunch men inte idag. I alla fall så slutade det med att jag gick på ett jympa medelpass. Passet är ganska lik aerobics förutom styrkedelen och lite lättare nivå. Var helt okej, fick lite styrka och lite kondition, blev inte jätte trött men det var endast 45 min så man kanske inte kan förvänta sig mer. Det är bra för mig att träna lite rörlighet så det var nog inte sista gången.
 
Har föresten beställt träningskläder från Nelly som borde komma idag! Tur jag pluggar i köket så jag kan se brevlådan så jag har koll på postbilen ;) Hatar att vänta på kläderna, vill ha dem i handen NU!
 
//Caroline

Sista tentaperioden

Då var det snart dags för den sista tentan. Har en vecka på mig att plugga till den och hoppas verkligen att jag fixar det. Skulle vara så skönt om man slapp omtenta, och klarar jag denna har jag fixat varenda tenta på hela utbildningen. Jag är grym!
 
Igår åkte jag ut till Rankhyttan för att hälsa på Jenny. Det blev en kort promenad och en fika efteråt. Kul att se hur hon bor, det var mysigt men ändå stort.
 
 
//Caroline

Kaos

Ska försöka uppdatera lite bättre men tycker inte jag har något kul att skriva om. Alla dagar ser lika ut, vaknar, äter pluggar, äter, pluggar, tränar, äter, sover... Åååh vad kul att läsa om. Fast vi har ju bytt golv i sovrummet, det är ju roligt. Kanske lägger upp någon bild på det någon dag. Måste vara lite mer påhittig. Imorgon ska jag hem till Jenny också, det kan jag skriva om då.. Ni ser kommer ju på grejer att uppdatera med.
 
Det är verkligen kaos i mitt liv just nu, jätte mycket i skolan med tunga kurser och exjobb på det. Kul att man snart är klar men det är stressande att inte veta om man får något jobb :/
Längtar verkligen efter att få jobba, speciellt nu när man utbildat sig till något man tycker är kul. Tänk att få gå till jobbet och verkligen känna att man stortrivs! Visst gillar jag butiksjobbet med men det är inget jag vill göra hela livet. Nu är jag redo att ge mig in i byggbranschen.
 
Idag blir det pizza! hej då!
 
//Caroline

Första löpturen ute för i år

Idag har jag kört första uteträningen, fick dock ont i halsen då det var lite i kallaste laget (ca 0 C). Vet inte om det beror på att jag inte är van att träna i kyla eller om det är pga dålig kondition som jag får så ont i halsen. Skit samma, nu har jag testat och kan återgå till gymmet tills värmen kommer :)
Kör mycket spinning och Indoor Walking just nu, gillar båda träningsformerna och det är bra att variera sig lite.
Dock har jag varit sjuk den här veckan och idag var första träningen efter förkylningen. Ska nog ta tag i kosten på måndag om det ska bli nått resultat till sommaren, vill slippa stå i vassen;) Min tanke är att ligga på 500kcal underskott varje dag (en deffning helt enkelt). Får äta vad jag vill men inte mer är 1500kcal. Alltså desto nyttigare mat desto mer får man äta, ett bra upplägg om ni frågar mig. Jag skulle aldrig sluta med kolhydrater, det fungerar inte i min livsstil. Älskar potatis det flesta andra kolhydrater kan jag vara utan men dessa kärar potäter vill jag ha! Och knäckebrödmackor är ett måste. Dessutom äter de flesta seriösa idrottare kolhydrater så det finns ingen anledning att sluta med det. Gör av med mer än du stoppar i dig, så enkelt är det (fast det är sjukt svårt när man blir sugen på något gott).
Haha förra året var jag sugen på att deffa, trodde det var jätte dramatiskt att man knappt fick äta. När jag sedan läste på insåg jag att det enbart handlade om att ligga 500kcal i underskott varje dag. Inga större problem för mig, men jag förstår att dessa muskelbyggare har svårt för det när deras muskler kräver så mycket energi. Dessutom måste dem ha så mycket protein så det får knappt plats med kolhydrater med det underskottet. Men som sagt för mig blir det väldigt odramatiskt.
 
//Caroline

RSS 2.0