...

Fick precis min lönespec. och det var en lättnad vill jag lova! Lönen kommer att täcka alla räkningar så jag behöver inte ta mina sparpengar till betalningarna! Det kanske låter som lite att vara glad över då det blir inte mycket kvar efter räkningarna men ni ska veta att jag inte fått ut en krona på nästan två månader. Mina sparpengar börjar sina och detta betyder att jag kan unna mig lite mer denna månad än vad jag skulle gjort annars. Så alla ni som tjatar över att ni inte har pengar en månad, testa livet som student så ska ni få se hur det är att på riktigt leva utan pengar. Jag har levt väldigt knapert i minst ett halvår eftersom jag konsumerade mina sparpengar lite väl snabbt under hösten. Så snälla sluta klaga över en månad utan pengar, det överlever man utan problem.
Men nu hoppas jag att det blir extrajobb till hösten så man kan ha det lite bättre ställt.
 
//Caroline

...

Tjena!
 
Lite mulet idag då. Gör inget lägenheten behöver städas och det vill man ju inte göra när solen skiner!
Måste åka till kupolen också och köpa uppföljaren på femti nyanser av honom. Så typiskt den första boken som jag tänkte skulle bli den sista för mig slutade jätte dåligt och nu måste jag läsa vidare och se vad som händer.
 
//Caroline

...

Vilken bra helg det har varit!
I fredags bjöd familjen Österberg på grillat och sedan gick vi och tittade på cruisingen. Jag är väll inte så intresserad utav de där gamla bilarna men det var trevligt.
Lördagen tillbringades i en solstol och på kvällen åkte jag och Johan hem till Jessica och Victor för en öl i kvällssolen. Det var en underbar kväll, varmt och med trevligt sällskap. Vid tolvtiden gick vi vidare mot Liljan, var inte jätte mycket folk där men vi hade kul ändå.
Idag har det varit helt underbart väder och vi har legat i solstolarna hela dagen så lite färg har man fått. Imorgon är jag ledig och det verkar som att vädret håller i sig så det blir väll solstolen då med ;)
 
Nu är jag sjukt trött och ska nog lägga mig i sängen och titta på tv.
 
//Caroline

...

Nu har jag min första lediga dag efter 8 dagars perioden. Vad har jag gjort, absolut ingenting! Legat ute i solen en stund och läst lite, bara tagit det lugnt! Super skönt. 
 
Nu väntar jag på att Johan ska komma hem så ska vi åka och ta en fika, mysigt.
 
Imorgon är det jobb men sedan är jag ledig 5 dagar i stäck! Dessutom börjar det närma sig Turkiet nu vilket är mer än välkommet!
 
//Caroline

...

Sådärja.
Nu har jag fått ordning på den där punkteringen.
Var till Biltema igår men kom 3 min innan stängning och det blev så bråttom att jag köpte fel grejer.
Så när jag väl skulle byta ut däck(det gamla var jätte slitet) och slang passade det såklart inte. Mamma var tydligen i stuga, pappa är i Turkiet och bilen i Ludvika på ABB:s parkering eftersom Johans samåkare har semester. Som tur var har jag Kenneht( Glenns pappa) som alltid ställer upp och han körde mig till Biltema. Byta däck och slang gick jätte fort då jag inte behövde plocka av hela däcket. Skönt att få det fixat fort! Tror att jag haft pyspunka länge dessutom så det var väll på tiden, lite jobbigt igår bara när jag skulle till jobbet och inser att det inte är luft i däcket. Men bilen var ju hemma så det löste sig, Johan fick helt enkelt vara utan volvon.
 
Nu ska jag ta en dusch och sedan läsa en bok.
 
//Caroline

...

Jag hade glömt hur jobbigt det kan vara att arbeta mycket utan att vara i vad jag kallar det "arbetsmode". Jag har en period på 8 dagar nu och det är inte så farligt egentligen, men då jag innan bara haft lite strödagar här och där  gör det att man är mer inställd på ledighet än arbete och det blir ganska tufft att jobba så mycket. Detta har iaf gjort att min månad med träning och nyttig kost har blivit drabbad och jag har inte haft ork att hålla igång. Men det gör inget, jag struntar i det nu och satsar på beach 2014 istället ;) Den här gången har jag det bästa förutsättningarna någonsin för att lyckas och därför kommer det bli jätte bra! Jag har visat för mig själv att jag klarar betydligt mer än jag tror och har läst på massor om träning och kost. Kunskap och vilja är allt som behövs.
 
Idag jobbar jag kväll och innan det ska jag hinna laga punkteringen på cykeln. Önska mig lycka till, det kan behövas. Såklart är det förbannade bakdäcket som gett upp, typiskt! Det är ju lite krångligare att byta.
 
//Caroline
 
 

<3

Jag har verkligen världens bästa pojkvän!
Jag fyllde år i tisdags och vad har han köpt till mig?! De sötaste örhängena någonsin!
Guldörhängen med en liten diamant och en äkta pärla! Han kan när han vill.
Tycker inte det är kul att fylla år men får man så fina presenter så kan jag väll bli ett år äldre då ;)
 
 
 
//Caroline
 

Dag 4

Kom precis in från en joggingtur. Det fick bli 6,4km idag och det kändes okej men inte min bästa runda.
Testar olika belöningssystem just nu, det är viktigt med beröm när det gäller träning och kost. Idag sparade jag favoritlåten tills min runda var klar och det var dags för nedvarvning. Det var en helt underbar känsla att vara helt utmattad och bara gå i lugn tack till den låten! Det var ett riktigt bra sätt att belöna sig på, kan verkligen rekommendera er att testa om ni har en låt som man bara inte får nog av. Så liten sak som gör så mycket.
 
Föresten är jag så galet trött på påståendet om att det ska vara bättre att ta en PW istället för en joggingtur om man ska ner i vikt. Ärligt talat man kanske bränner mer under själva passet men i slutändan handlar det alltid om att äta mindre kalorier än man gör av med. Jag anser att det är viktigare att bygga upp en konditon än att gå dessa långa promenader. På 6,4km går det ca 400 kcal, om det är taget från fett eller andra energikällor skiter jag fullständigt i. För mig är det viktigare att få mer energi till vardagen vilket bra kondition ger, det leder dessutom i sin tur till bättre träning och bättre kost. Hur kan det vara sämre än dessa promenader? Jag fattar inte.
 
//Caroline

Dag 1

Nu har jag bestämt mig, idag är första dagen på en ny start!
Hatar att jag inte gillar min kropp och dessutom inte gör något åt det. Jag gör förändringar som hjälper ett tag men så händer något och jag är tillbaka på ruta ett. Hur jag ska komma ur den cirkeln har jag ingen aning om?
Nu har jag en månad på mig att komma i någorlunda form, det är inte lång tid och eftersom jag är emot allt vad dieter heter så får vi helt enkelt se hur stor förändringen hinner blir. Men det ska vara en rivstart och efter resan ska jag fortsätta med kost och träning men på ett helt annat sätt. Jag ska sluta räkna kalorier, äta husmanskost och IBLAND unna mig sådant jag tycker om. Jag ska träna det som känns bra just för dagen och inte ha något schema att gå efter. Detta har jag inte testat ännu och det ska bli spännande att se hur det fungerar, det blir ett sätt att släppa lite på kontrollbehovet också. Ta dagen som den kommer.
 
Men nu är det hårdträning som gäller i en månad, jag vet av erfarenhet att om man får in vanan att träna kommer man sakna det sen och det hjälper mig att hålla igång även efter perioden. Jag har nollställt alla gamla dokumentationer av vikt och mått och verkligen börjat om. Jag kommer att skriva om det i bloggen eftersom det hjälper mig att hålla motivationen uppe.
 
Igår började jag lite smått med en springtur på endast 3 km. Gick bra och det var så fruktansvärt skönt att få röra på sig igen! Har haft uppehåll på ca 2 veckor eftersom jag blev förkyld och sedan kände mig allmänt nere. Vet att träningen hade kunnat få mig på bättre humör igen men när man väl är i de där deppiga perioderna är det svårt att se hur träningen skulle göra skillnad. Men nu är jag tillbaka:)
Idag tog jag en sväng till gymmet och körde armar, var ett lätt pass på endast 45 min och med lätta vikter men mina muskler måste få vakna till liv innan jag kan tukta dem rejält. Förut trodde jag att hade super lätt för att bygga muskler eftersom jag alltid märkte så stor skillnad från första passet jämte mot det andra, nu vet jag bättre och det beror såklart på att musklerna måste "väckas" man använder inte 100% av dem om det var länge sedan man tränade. Fast jag har ändå lättare än många andra för att bygga muskler det kan jag erkänna. ;)
 
Märkte jätte stor skillnad på löpbandet också! Har inte sprungit på ett löpband efter det att jag börjat jogga på riktigt ute. Kunde öka tempot avsevärt och blev inte ens trött av samma uppvärmning som jag brukar köra. Underbart!!
 
//Caroline

RSS 2.0