...

Tiden bara springer iväg.. Är redan inne på dag 11 tydligen? Är så fokuserad på allt som har med skolan att göra så jag har helt enkelt inte haft tid att tänka på dagarna. Jag har märkt att det alltid är vid nyckelbenen som jag först känner skillnad när jag går ner i vikt. En person sa till mig förut att man tappar först vikt runt hjärtat och utåt i kroppen (benen sist alltså :/). Viste inte om jag skulle tro på det eller inte men det kanske stämmer då eftersom jag alltid märker av nyckelbenen först. Men tror ändå det är olika från person till person.
Men det är trots allt tenta P och det innebär att jag ätit lite halvt onyttigt och inte hunnit träna så någon större skillnad syns inte på kroppen. Ingen skulle se skillnad om man säger så.
Ska försöka komma igång riktigt nästa vecka men först på tisdagen, vi har tenta på måndag och man måste få unna sig något gott efter tentan. Så kanske blir lyx med thaimat eller pizza. Som jag skrev förut får jag alltid under mina detoxer äta vilken mat jag vill. Brukar ändå kunna hålla mig till onyttigt en dag i veckan så det är inget problem.
Men visst har det varit sjukt lockande att äta godis eller ta en fika medans man pluggar. Försöker hela tiden få den känslan när man är så mätt på sötsaker att man mår illa eller att en fika tar slut på 5 sekunder vilket verkligen inte är värt. Blir jobbigt nu när vi måste köpa hem godis då det är halloween och barnen ska gå bus eller godis. Försöker att aldrig ha sådant hemma dessa tider och Johan hjälper såklart till genom att inte han heller äta. Fast jag har sagt att han får äta lösgodis (gillar ändå inte det han äter), men då kan han inte vara sämre än mig ;)
 
Nu är det plugg för fulla muggar som gäller! Är riktigt stressad och nervös inför tentan som kommer. Har varit så mycket som kommit i vägen att jag knappt hunnit plugga alls. panik panik panik!
 
//Caroline

...

Tentan igår kände okej, tycker att jag borde klarat den fast jag gillar inte att tänka så. Visar det sig sen att man fått U blir man så besviken.
Annars tror jag att något virus ligger och vilar och väntar på att bryta ut. Kände redan i söndags att halsen var lite konstig, vaknade med lätt snuva igår och på kvällen var jag helt död. Gick och la mig strax efter 21 då jag var helt färdig. Idag är jag fortfarande lika trött och har världens huvudvärk. Något mysko är det allt.
 
Imorgon är det redovisning, är jätte nervös! Hoppas verkligen inte vi blir sågade, man vet ju aldrig hur det kan gå och om dem tänker helt annorlunda än oss. Känns som det är mycket personliga åsikter i detta också och våra  räknas inte av någon anledning.
 
Vet inte hur jag ska kunna ladda om till en ny tenta heller. Känns verkligen att det är en jobbig period just nu men samtidigt ser man ett ljus som närmar sig.
 
//Caroline

...

ååh, vem kom på den dumma iden med eftermiddagstenta?
Det är jätte jobbigt att bara gå och vänta på att  man ska få börja skriva. Man hinner bli så himla nervös!
Detta kan gå precis hur som helst. Dessutom presterar jag som bäst på morgonen så vi får hoppas jag kan vända det och göra lika bra även om det är på eftermiddagen. Ska bara slappna av, kanske ta enpromenad och ta det lugnt nu fram till kl 14. Blir inget sista minuten plugg idag, sånt håller jag inte på med :)
 
//Caroline

...

Jag har varit totalt okontrollerad den senaste tiden, ätit precis det jag velat äta (vilket inte är positivt). Detta har självklart gett resultat på vågen och har ärligt talat aldrig vägt så mycket som jag gjorde för en vecka sedan.
Därför bestämde jag mig att under tentaperioden ska det bli ändring. Det är både för och nackdelar att börja nu, man vill gärna tröstäta när man sitter och pluggar hela dagarna men å andra sidan märker jag att socker inte gör mig smartare utan snarare tvärt om. Man äter så man mår illa och sen kan man inte koncentrera sig. Det är den känslan jag försöker tänka på för att hålla mig borta från det onyttiga. Har gått bra hittills men är hungrig konstant, måste vara något fel på mig. Binnikemask eller något.. haha nejdå. Min kropp är nog bara van vid att få i sig betydligt mer kalorier, den vänjer sig snart. Har druckit väldigt mycket vatten för att rensa ur kroppen och det har gett resultat på vågen. Under de första tre dagarna tappade jag 1 kilo. Det innebär alltså jag inte att jag tappat fett utan vätska. Jag har alltså ätit så mycket salter osv att kroppen kunnat binda upp så mycket vätska i kroppen. Tycker det är ganska sjukt. Är inte så insatt i hur det fungerar men logiskt sett måste det vara så? Det som är jobbigt med mig är att det antingen är allt eller inget, finns inget mittemellan. Har så svårt att hitta en balans som fungerar.
 
Det positiva är att jag nu dag 6 börjar känna att sockerkoman har lagt sig. Börjar vakna till liv igen och är inte lika trött under dagarna. Känner mig lite gladare än tidigare och har allmänt mer energi. Ingen kan ha gått miste om att mitt humör var i botten för någon vecka sedan, hade inte tålamod med något och störde mig på allt! Socker är ett gift!
 
//Caroline

...

Åååh vad jag är trött på geotekniken just nu!
Vill bara tenta av skiten. Är rätt trött på hela den här perioden kan jag säga, är så mycket som ska göras att det blir helt överväldigande. Önskar man kunde vrida fram tiden en och en halv vecka! Man missar så mycket också, skulle kunna fått jobba lite i helgen men det kan jag inte pga tentan, och vännerna skulle ut i Borlänge idag (vilket inte är så vanligt) kan jag heller inte följa med på. Allt blir så tråkigt när man missar massa roliga saker!
Aja när utbildningen är klar och jag förhoppningsvis får jobb så kommer jag kunna göra massor av roliga saker. Får hålla ut det är inte långt kvar nu!
 
Nu ska jag bege mig in i geoteknikvärlden igen.. Spänningar, hållfasthet, allmänna bärighetsekvationen, tryck, silt, lera, sand, grus...... allt bara snurrar i huvudet nu. Hoppas verkligen det hinner sätta sig på plats innan tentan.
Just det, vet ni hur man kan undersöka om leran egentligen är silt? Man kan smaka på den, är den knastrig så är det silt... Vilken idiot stoppar en lera/silt i käften? Inte jag i alla fall.
 
//Caroline

..

Idag öppnar IKEA i Borlänge...
Det är väll alla borlängebors önskan tror jag. För min del är det blandade känslor, när jag flyttade till Linköping var jag super glad över att IKEA fanns där. Besökte butiken alldeles för ofta och tillslut tröttnade jag på skiten. Det var inte längre speciellt, inte en "kul resa" som tidigare när man inte hade det i närheten. Man började dessutom inse hur mycket skräp som finns i butiken. Men att någon gång ibland gå och titta är såklart trevligt!
Visst ska det bli fint att ha IKEA i Borlänge men jag är nog inte lika exalterad som många andra. Har inte direkt haft nedräkning och kommer definitivt inte besöka varuhuset än på ett tag! Alldeles för mycket folk för min smak.
 
Läste dessutom att några idioter köat sedan 19.30 igår (dem öppnade 10.00 idag). Det tar faktiskt priset, blir nästan förbannad när jag hör det! Hallå varuhuset kommer att ha öppet mer än en dag. Och med tanke på hur dålig smak många i detta län har kommer IKEA gå hur bra som helst, kan aldrig tänka mig att det skulle läggas ned. Alla blir superglada när de kan köpa saker billigt. Så att köa för att besöka butiken gör man bara inte! Det är ingen jävla rockkonsert!
 
 
//Caroline

Tenta P

Då var det dags igen, två veckors isolering.
Ska försöka hinna träna någon timme ibland men vi får se hur det går. Det är tur man har kaffe och tända ljus vilket gör det ganska mysigt att plugga, i alla fall någon dag innan man lessnar helt. De som aldrig studerat på högskola och aldrig haft en riktig tentaperiod har inte missat något men kan heller inte förstå hur psykiskt påfrestande det är. Tänk själva att vakna runt 7-8 på morgonen och sedan till och från försöka lära sig något till 20-21 på kvällen? Håll på så i två veckor så får ni se hur mörbultat man är efter det. Men isoleringen är nog det värsta för mig, att knappt lämna lägenheten och inte träffa något folk.
 
Helgen var kaos, eller hela veckan kan man väll säga. Inlämningsuppgift som skulle in igår var jag för trög för att lösa och självklart blir dem sjuka på jobbet när det inte finns tid att arbeta. Förlorade hela lördag eftermiddag men som tur var hade vi ett snille i gruppen som lyckades fixa till det innan inlämning.
Annars har listerna äntligen kommit upp i hallen så nu är det bara lite städning och piff sen är det klart!
 
//Caroline
 

RSS 2.0