Bil update

Idag var jag och bilen överens.
Nu vet jag varför den har arbetat emot mig och kunde därmed ändra mitt körsätt ;)
Har aldrig åkt en bil som har växlar som kör av sig själv inte konstigt att jag inte kunde köra 2:an i så låg fart.
Men nu förstår vi varandra! Snart har jag till och med koll på dragläget.

Mitsubishi rullar ett år till. Den gick först inte igenom besiktningen då bromsarna var för dåliga men det är fixat och nu har den gått igenom. Men mamma kanske skulle sälja den ändå, den dagen den sorgen ;)
Jag vet att jag inte är världens bästa chafför men den bilen och jag var riktiga polar. Den förstod mig fullt och och krånglade aldrig, hackade aldrig (som volvon) när jag körade eller satte till motorstopp (som också volvon gör för mig). Lätt körd som tusan och parkerade på alla möjliga trånga parkeringar. En riktig pärla helt enkelt.
Fråga mamma om vi inte skulle byta bil, så hon tog volvon och jag fick hem min lilla plåtburk ;) Johan ville inte gå med på den affären???? konstigt...

Jag hoppas att alla fattar jag är väldigt oseriös med detta inlägget. Självklart är volvon bättre än plåtburken! bara jag som ska lära mig att köra den ;)



//Caroline


...

Ska snart åka till skolan en vända för att möta upp lite klasskamrater och disskutera tentorna.
Jag har några saker som jag inte riktigt begriper mig på så hoppas att dem kan förklara för mig.
Ekonomin satsar jag på att få en 3:a bara resten är bonus. Vet att det säkert är bra att kunna man jag har så svårt att lära mig när det är tråkigt.
Förstår heller inte varför allt ska krånglas till så fruktansvärt!

Annars så ska jag köra stenhårt hela dagen och imrgon så hoppas jag verkligen att jag klarar tentan. Vill inte läsa om allt detta igen!

Sedan så har Johan bokat in oss på någon tillställning med han jobb som kommer vara i örebro, middag hotell osv. Trevligt men helt fel tidpunkt! Som sagt jag får inget gratis och måste nöta som en idiot för att saker och ting ska fastna i mitt trånga huvud.. Då är en dag ganska mycket studietid att förlora.

Spöregnar ute! Jag tänker fasen ta bilen till skolan, måste ju lära mig köra den där snart!

//Caroline

...

Skönt jag ringde min chef angående inventeringen imån. Kom såklart på att jag har tentan dagen efter så jag tänkte ringa och fråga om jag kunde gå vid 21.30-22.00 tiden.
Snäll chef som jag har sa hon att det var lugnt och jag slapp inventeringen helt.

Jag var så orolig att inte dem skulle ta hänsyn till mina studier men det gör de verkligen!
jätte skönt!

//Caroline

äckliga jävla spindlar

Nu lär Johan komma hem från jobbet, såklart har det krypit in en stor jäkla spindel som jag inte vågar ta bort!

Sitter och räknar gamla tentor, men börjar se att det är lite ineffektivt då jag snart kan alla svaren utantill :/
Ska snart ta en paus tror jag men kör på lite till bara så jag kan förstå vad som behöver studeras mer på.

Roligare än så har jag inte den närmaste veckan och inte förens den 9 juni kan ni se mig ute bland folk igen.
Alltså ingen ide att ens fråga om jag vill göra något fram tills dess. Tur man har summerburst att se fram emot.

//Caroline

skriver så datorn blöder?

Gud vad jag har varit inne i studierna idag!
Jag lär mig av att skriva så har suttit och renskrivit nästan alla föreläsningar snart.
Datorn är kokande het så jag tro jag måste stänga igen den snart så den inte brinner upp!

Blir helt chockad över hur jag stängt av allt utom ekonomin. Tog en kort paus nu och inser att jag har jätte ont i magen av allt frenetiskt tuggande på tuggumit som jag för övrigt tuggat på i säkert 1,5h. Jag tänker betydligt bättre när jag tuggar på något.
Jag har int i rygg och armar och mina fingrar är typ förlamade...
Så kan de gå när man arbetar hårt.

Ska bara skriva klar den föreläsningen som jag håller på med nu sedan är det dags för en dusch och mat. Blir att träffa klasskamraterna sedan för lite disskussion. Oftast vill jag studera själv men inser att detta är ett ämne som troligen ger mer om man disskuterar tillsammans osv.

Nu sitter jag och blir irriterad över att små bokstäver i början av en mening inte ändrar sig själv till stora som dem gör i word.. dags att ta en paus!

//Caroline

Bilar

Är verkligen förvånad över hur bra diciplin jag haft med studierna idag!

Igår körde jag volvon för första gången i mitt liv :) Gick mycket bra som tur är.
Jag är ju så van med att köra den där lilla plåtburken som låter och skramlar helt fruktansvärt och volvon är relativt tyst av sig, problemet som uppstod var att jag inte hörde motorljudet lika bra och viste inte riktigt när det var dags att växla. Fick lov att titta på mätaren hela tiden vilket var lite drygt. Men jag vänjer mig väll snart :) Dessutom har jag kommit på att jag måste börja titta ut vilken parkering som passar för bilen.
Med lilla pärlan har jag ju kunnat stå i princip vart jag vill då den är så liten och smidig.
Men det är himla skönt att vi har en egen bil! Och man är ju så oskyddad i mitsubishin så det är bra att vi har en mer rejäl bil att färdas i nu :) Jätte bra för mig att lära mig köra andra fordon och inte bara subarun och mitsubishin.

I sommar bli det att åka runt med automatväxlat iaf ;)
Jag är hundvakt till Tjabo ett tag och då ska jag låna subarun. Blir så jobigt med hunden annars om jag inte har en bil att transportera han i. Jag längtar verkligen tills jag får ta hand om min lilla damp hund ett tag. Får se om det låter lika efter en vecka... Tveksamt ;)




//Caroline

Ekonomi.. :(

Härlig morgon!
Ruskväder ute vilket är det perfekta vädret för studier. Precis detta väder som jag önskat mig.
Nog för att man kan plugga ute men det blir inte lika bra och effektivt.

Igår var det en mycket effektiv dag. Hann med att både sola och plugga samt jobba några timmar.
Så frukatnsvärt varmt i baracken nu! Man blir helt förstörd så fort man rör sig lite, dessutom var det ganska lite kunder så för att inte bli uttråkad så lär man ju städa och plocka i butiken, svettigt värre! :)
Men jag trivs på pressbyrån, det är skönt att inte behöva lära om sig allt det där med kassaprogram och skönt att veta hur det mesta fungerar.

Nu är det snart dags för ekonomitentan. Jag är lite nervös inför den men med några dagar intensivt pluggande ska det för hoppningsvis gå vägen.

//Caroline


Mys ute i solen!

Sitter och studerar ekonomin ute i solen, blåser lite väl mycket vilket är drygt med alla papper osv. Men de gör inget. Tror att jag redan har bränt mig på ryggen men de är smällar man får ta. Huden får vila i veckan som kommer ser de ut som. Blir bra med lite sämre väder då de är betydligt lättare att plugga inne.

//Caroline


Plugg och massa plugg

Nu har jag snart gått klart första året på min utbildning.
Än så länge är jag mycket nöjd över min prestation, kunde aldrig drömma om att jag skulle sätta så pass bra betyg som jag gjort då jag aldrig får något gratis utan måste nöta som en jävla röv för att kunna prestera och srkiva bra på tentor. Igår hade vi sista redovisningen för terminen och det gick bra. Det var en riktigt jobbig redovisningen och jag var så fruktansvärt nervös. Men betyget blev det högsta och det måste man ju vara nöjd med. Vi behövde inte komplettera något och dessutom hade han inget att tillägga som vi kunde gjort bättre heller vilken är superbra! Mötet med honom tog knappt en minut.

Nu har tenta perioden startat! Vi har tre st denna period, men dem ligger rätt långt ifrån varandra så borde hinna plugga tillräckligt till alla. Insåg dock att jag tog på mig att hjälpa till med inventeringen dagen innan tenta nr 1 så jag måste ringa och säga att jag helst inte kan vara kvar så länge. Hur ska det gå om jag inte får min skönhetsömn dagen innan tentan! Kommer ju verkligen inte gå, men hon brukar vara förstående.

Nu ska jag renskriva repetitions föreläsningen så jag kan lägga mig ute i solen och studera.



//Caroline

!!!!

Borde vara fängelsestraff för att tvinga stackars elever att vara inne en hel dag när det är super fint väder ute!
Punkt slut.

//Caroline

redovisning!

Usch, imorgon är det en sån där äcklig och jobbig redovisning igen! Jag har till och med fått sura uppstötningar för första gången i mitt liv för jag är så stressad och nervös, inte hällsosamt med redovisningar.
Trodde att jag skulle kunna förbereda mig imorgon då planen var att börja 13, men nej läraren ska ändra sig i sista minuten och fucka alla planer och förberedelser.

Har iaf skrivit ihop mina stödpunkter och skickat iväg Johan att fiska så jag kan få repetera högt för mig själv. Mycket kan jag göra framför min sambo men just repetera till redovisningar tycker jag är jobbigt när någon annan lyssnar.

Jag tycker inte om min hud just nu, vill sitta ute i solen och njuta hela dagen, men nej då ska man vara blekfis och bli röd så fort huden blottas framför solen. Jätte tråkigt skulle kunnat ligga ute och sola i många timmar annars. Men ska väll inte klaga, för att vara rödhårig så har jag relativt enkelt att bli brun. Finns ju dem som aldrig får färg!


Nu ska jag köra igenom mina stödpunkter några gånger och se om min nervositet kan lägga sig lite.

//Caroline

...

Nu ska jag ut i solen lite, är så fruktansvärt vit och det måste ändras!
Dessutom vet man aldrig när solen kommer tillbaka igen, det kan lika väl regna i tre veckor framöver. Alltså viktigt att ta vara på alla fina dagar som vi har i Sverige!

Ut och samla D-vitamin :)



//Caroline

...

God morgon.

Jag har precis druckit min kopp kaffe och ska ta tag i ekonomin.
Tänkte sedan ta en joggingtur. Igår blev det tre kilometer på hela 20 min! Fyfan vad dåligt...

Idag ska det flytta in en bil i carporten, om allt går som det ska ;)

Annars så ska jag sola idag och ikväll är det någon tillställning för bygg utanför tenoren. Blir säkert trevligt!

//Caroline


Härligt väder!

Ska ta en till joggingtur idag, fick så dåligt samvete över gårdagen dåliga prestation.

Var i skolan nästan hela dagen, skrev på projektuppgiften till ekonomin och efter det en labb för vägtekniken. Fick iaf vara ute en del på labben så det var helt okej, vi vart inte klara sist för en gångs skull! Viktigt att poängtera!

Satt ute i solen en stund när jag kom hem, så himla skönt!

//Caroline


Dålig kondition eller?

Jahapp då har jag lyckats jogga 2,44 km på hör och häpna hela 17 min!! Måste vara rekord i att vara långsam. Blir lite skrämd över min fruktansvärt dåliga kondition. Måste verkligen ändras! Skärpning, nu ska det springas minst 4 gånger i veckan! Om inte får ni skälla på mig.

//Caroline


Studier

Idag är jag duktig, Sitter faktiskt och studerar mätteknik. Dumt egentligen eftersom det troligen kommer vara den lättaste tentan men nu blev det bara så helt enkelt.
Sitter och funderar över hur jag ska göra imorgon, om man ska stanna hemma på förmiddagen och plugga eller gå på värdelösa föreläsningar som inte ger mig ett skit? Hmm

//Caroline

...

Ska snart bege mig ut på en liten promenix till hemköp, måsta köpa mjölk. Katastrof om det inte finns mjölk hemma till mitt kaffe!

Igår var jag och Johan till Broken Dreams och åt, jätte mysigt. Efter middagen så åkte vi till Johans polare för att titta på fotboll (kan inte säga att jag tittade speciellt mycket). Det dracks lite alkohol och när klockan närmade sig tolv gick vi till S1. Efter S1 hamnade vi på liljan, herregud vilket flängande det blev den kvällen. Var en trevlig kväll i vilket fall! :)


Kan hända att Johan blir med bil imorgon, han var väldigt sugen på den så vi får se vad som händer.



//Caroline

...

Äntligen har man blivit frissad!
Hade nästan glömt varför jag alltid hade en snedlugg förut men nu när den är tillbaka känner jag igen mig.
Dessutom så känner jag att mina skarpa kanter i ansiktet sakta men säkert börjar komma tillbaka.
Jag har så fyrkantigt ansikte och nu när jag legat några kilo plus så har det liknat en fotboll i mina ögon.

Föresten så fick jag för mig att använda "lite" brun utan sol igår kväll. Hmm fick jag ångra imorse, brukar vara hyfsat bra på det där men igår hade jag alldeles för brottom och det syns. Inte nog med att det blev fläckigt det blev dessutom alldeles för mycket färg. Haha man lär sig av sina misstag. Inte hela världen.

//Caroline

...

Nu kommer en update på hur det går med sockerberoendet.
Jag är inne på dag 6 nu och det går förvånandsvärt bra. Jag har gjort detta på många olika sätt men denna gång sa Johan att jag kanske skulle testa att utesluta så mycket socker som möjligt, även frukt och sådant. Det har jag gjort, så nu äter jag endast det socker som finns i mat.
Det är svårt att se andra äta goda saker men jag är stark den här gången.
Jag vill stå emot jag vill inte att socker ska styra mitt liv.

Idag kommer Jenny hit och klipper mig, ska bli så fruktansvärt skönt att bli av med dessa slitna toppar.
Sedan blir det en PW också hoppas jag.

Ikväll ska jag och Johan äta ute på någon resturang, synd bara att vi inte har mycket till utbud här i lilla Borlänge.




//Caroline

IKEA

Klockan är snart 1, jag skulle ha en morgon med enbart studier. Kan dock erkänna att jag inte ens rört böckerna...
Istället har jag tittat på BB rakat benen (stod i duschen så länge att varmvattnet tog slut) och det är ungefär att jag gjort. Dåligt, myket dåligt.

Igår åkte jag och några tjejer från kalssen till IKEA i Västerås, mycket trevligt. Kom hem med lite smått och gott. Kommer verkligen åka tillbaka till den staden det verkar vara ett mysigt ställe med massa butiker och säkert bra shopping!
Något annat som jag tänkt väldigt länge som aldrig blir av är att ta en helg i Linköping.
Men nu är det tenta period och efter den är det fullt upp med annat så har ingen aning om när det skulle kunna bli av.

Nu är kaffet klart!

//Caroline

Det blåser.

Vilken äckligt väder det är ute, ja hela våren har väll regnat och blåsit bort.
Hoppas på en finare sommar!
Känns inte lockande att lämna tillbaka bilen nu när det ska regna hela veckan, piss sverige.

Dessutom är modellerna i H&M reklamen alldeles för bruna, ser jätte konstigt ut.

Nu ska jag till skolan för jätterolig årsredovisning.

Positiva klubben...

//Caroline

...

Idag har det varit en fixar och trixar dag!
Hunnit tvätta, mublera om och donat, fikat med båda mamma och glenn samt Johans päron.

Nu är iaf vardagsrummet så gott som klart, äntligen!

//Caroline


...

Det var en väldigt dum ide att sluta med socker under pms veckan..
Jag står inte ut mer, börjar igen nästa vecka.

//Caroline

Irriterad, helt galet irriterad...

Sämsta kvällen, fredag utan chips eller godis, hockey på tv och ont i magen. Sockersuger driver mig till vansinne.
Vill bara riva ner hel lägenheten, kasta glasen i väggarna, skrika och bara gå under jorden.
Jag måste få ur mig mina aggressioner som jag har just nu. Känner mig så frustrerad lika bra jag bara går och lägger mig och hoppas på en bättre dag imorgon.
Mycket dålig blandning med pms och abstinens...

Börjar fan böla snart..

//Caroline

...

God morgon!
Ska snart bege mig till skolan för en helt galet rolig dag med bara massa ekonomi! Nu är jag ironisk..
Det är iaf helg snart, inte för att jag kommer vara speciellt ledig då jag ligger efter i plugget och har massor att ta ikapp. Typiskt, positiva klubben.

Nej man kanske ta och åka till skoaln nu då.

//Caroline

Jag är svag för choklad!

Nej jag viste att jag skulle falla dit idag! Åt två chokladbitar på kontoret, dom är så fruktansvärt goda och när dem bara låg där och frestades då gick det inte att hålla sig!
Men ett snesteg gör inte, det var trots allt bara två bitar och inte mer.

Just nu dricker jag lite te och funderar på hur jag ska lägga upp mitt liv fram tills sommaren. Vill börja träna riktigt nu men orken saknas som vanligt och det är så fruktansvärt mycket annat ivägen hela tiden!

Nu ska jag bädda nytt i sängen, är så underbart med nytvättade lakan.

//Caroline

...

Ska snart bege mig till kontoret och sitta där något timme. Har egentligen inte ork eller tid men man får väll ställa upp.
Sedan så får fasen Jonas ta mer ansvar där, han har betydligt mycket mer tid än jag har.
Jag är helt slut av mitt pressade schema som jag haft nu ett tag.

Just nu är mitt sug efter godis enormt! Ska jag, ska jag inte, ska jag, ska jag inte? Fram och tilbaka går mina tankar. Men så är det dag fyra också, av erfarenhet vet jag att detta är den jobbigaste dagen att avstå.
Problemet denna gång är att jag inte är motiverad över huvudtaget. Jag är matt på allt och irriterar mig på löjliga saker. Idag fick jag lov att parkera längst bort och detta gjorde mig rikitgt förbannad. Hur kan man bli arg över det? Inte normalt på något sätt.

Just det, jag vill ha goda recept på nyttigt bröd, eller något annat nyttigt mellanmål/frukost alternativ.
Mail: [email protected]


//Caroline

Ledig?

Såg faktiskt fram emot att vara lite ledig idag då det varit väldigt mycket den senaste tiden och jag har knappt haft tid till att andas känns det som. Men så blev det icke, vila får man göra i graven antar jag.
Fick hoppa in på jobbet då det går sjukdom bland personalen.
Jaja jag ska inte klaga, tjänar ju pengar som jag kan ha kul för sen :)
Tror dock att vägtekniken kommer bli lite drabbad utav detta. Kommer behöva mig en sovmorgon imån.
Fan jag som lovade mig själv att skolan inte skulle bli drabbad utav jobb.. Jag får väll pallra mig dit imorgon ändå
Typiskt..


//Caroline

Tepetsera????

Ja nu vill Johan att vi ska tapetsera! Jag blir nervös...
Kommer bli många svordomar i detta hem denna kväll ;) haha

Spännande, är easy up tapeter men tror inte att det kommer bli speciellt easy.

//Caroline

...

Blir en hel del blogginlägg när man pluggar...

Jag samlar kraft för att ta tag i min hälsa, kan inte förstå att det ska vara så fruktansvärt svårt. Behöver max två månader för att få en hyfsad form och komma ner till den vikt jag vill ligga på. Blir så odräglig och stackars Johan får ta allt skit när jag ska försöka sluta med sockret varför ska det behöva vara så?
Det kan jag säga att bli av med ett sockerberoende är faktiskt inte lätt! Säkert lika svårt som alla andra beroenden. Punkt slut!!!

Beach -07 Ja tack!


//Caroline

...

Jag är väll inte direkt den mest aktiva bloggerskan, men idag ska jag skriva någon rad.

Veckorna går alldeles för fort, tentaångesten har kommit och idag ska jag göra något åt det.
Blir alltså en hel dag med studier för att förhoppningsvis lugna nerverna eller få mer ångest för att inget sitter, det visar sig. Tror dockpå det sista :/

Har jobbat några pass på pressbyrån nu, allt sitter i ryggmärgen vilket det också kanske borde då jag jobbade där i nästan tre år. Ser fram emot när vi får flytta till den nya butiken och slipper baracken!

Köper mig en P&L biljett idag, vi får väll se hur mycket jag kan gå antagligen inte jätte mycket men man kan ju hoppas iaf! :)

Korta och snabba rader!

//Caroline

RSS 2.0