Bara massa hundprat

Äntligen ska byrackan tillbaka till mamma och Glenn. Nejdå, han är så mysig så.
Men nu har jag fått min dos av Tjabo så det räcker ett tag framöver, och han säger nog desamma om mig.
Jag älskar verkligen att vara hundvakt och det bästa är att när man tröttnat så skickar man tillbaka han ;) Han tar så mycket energi, har massa hyss för sig och ska rastas varannan timme. Drar som en idiot och jagar alla förbannade katter. Hatar katter! Och när man står där 2 m bort från dem med en stentokig hund som skäller och drar som tusan står katten bara kvar och titta?? Hallå? hunden käkar upp dig om han får möjligheten. Springa för livet kanske vore mer klokt?  Idioter.
 
Tjabo är i all högsta grad husses hund, finns ingen som duger förutom Glenn i hans ögon. I alla fall inte i längden. Anledningen är ganska solklar.
1. Han är en osäker hund vilket innebär att det är välldigt viktigt att man sätter han på plats och visar vem som är ledaren i flocken. På den punkten passar både mamma och Glenn in, dem har haft sina duster med Tjabo och visat vem som bestämmer. Jag har inte satt han på plats eftersom jag ändå inte bor hemma.
2. Han är ingen  knähund! Både jag och mamma blir lite för kramiga för honom.
3. Husse tar med han ut i skogen och på alla dessa roliga äventyr! Oftast Glenn som går ut och går med honom osv.
Ja, ni försår ju att han saknar Glenn nu. Hunden är dock en riktig surgubbe och kommer till en början med vara arg på Glenn för att han lämnat honom. Ja ni hörde rätt en hund som inte alltid blir glad när man kommer tillbaka. Det går över ganska fort men första minuten brukar han inte ens vilja hälsa på Glenn. 
 
Nog om Tjabisen, nu ska jag duscha och gör mig iordning inför kvällen :)
Ha en trevlig Valborg!
 
//Caroline

...

Hej!
 
Idag har jag inte fått mycket gjort, skulle studerat hela förmiddagen men det var trevligare att bara sitta i soffan framför tvn och mysa med Tjabo. Är dessutom riktigt trökigt väder ute och har ingen som helt lust att röra mig utanför dörren. Tur man har ett ansvar med Tjabo som gör att man måste ta promenader.
 
Fick en liten hjärtattack nyss. Gick in på aftonbladet och ser att det var en explosion i centrala Prag. Paniken spred sig och jag var på väg att smsa mamma och fråga om de mådde bra. Som tur var ringde ett okänt nummer precis när jag skrev och det var mamma som hörde av sig. Deras mobil hade dött och hon skulle bara berätta att dem inte märkt av någon explosion som tur var! Skönt när man får veta på en gång så man slipper gå runt och fundera.
 
//Caroline

...

Hej!
 
Super fint väder idag, underbart!
Tyvärr så mår jag inte lika bra, har såklart blivit förkyld igen och känner att stressen har satt sina spår.
Jag brukar vara bra på att lyssna på kroppen men den här veckan har vi haft så mycket så man har inte haft tid att känna efter. I torsdags fick jag till och med migrän som jag inte haft på säkert 10 år. Igår fick jag magsmärtor som inte var roliga + att huvudet dunkade som tusan. Har även bölat för minsta lilla, vilket också är ett tecken på utmattning. Skulle ha studerat en hel del i helgen men som ni säkert förstår måste jag vila.
Är hundvakt åt älskade Tjabo så han får vara min rehabilitering de närmaste dagarna. Som jag tidigare sagt har djur en lugnande effekt på mig och jag mår mycket bättre när jag har dem i min närhet.
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, Johan är ute och cyklar medans jag bara sitter i soffan.
Ska ta en sväng till affären i alla fall och sedan kanske jag tar mig en glass i solen. Köpa någon tidning och bara ha det bra.
 
Om någon vill leka med mig och Tjabo så är det bara att höra av sig ;)
 
//Caroline

...

Änligen börjar våren komma till Dalarna och snart släpper tjälen vilken innebär altanbygge för mig och Johan. Jag har ägnat halva dagen till att leta information om hur det fungerar och vad man ska tänka på. Det finns ett företag här i Borlänge som sätter ner jordankare i backen så man slipper gräva ner eller gjuta plintar. Skulle spara mycket tid men inte pengar. Har mailat dem för att få en summa men Johan är inte så sugen på det. Antar att vi får gräva själva helt enklet, känner dock inte att den tiden finns för mig. Är trots allt student och den här perioden är kaos.
Man vill ju gärna bygga så fort som möjligt så den är klar till sommaren och kan användas. Det känns inte som ett alternativ att vänta tills jag slutat skolan.
 
Snälla tjälen kan du ta och försvinna så vi kan starta byggandet nu?
 
//Caroline
 

Helgen

Då var det måndag igen, tiden går så fruktansvärt fort.
Det har varit en fullspäckad helg, i fredags var jag ut med klassen. Först middag på Gazoline sedan byggfest på Tenoren. Alltid lika trevligt att umgås med klasskamraterna, men vid halv tolv kände jag att min kväll var klar och åkte hem. Var rätt sugen på öl men hade bilen och dessutom bestämt mig för att inte dricka så det var en nykter kväll för min del.
Lördagen startades med ett pass på gymmet och sedan en storstädning av lägenheten. På kvällen kom några vänner förbi på ölprovning och tacos. Själv hade jag cola/vattenprovning, vattnet klart godkänt och cola fick lite sämre betyg. Grabbarna blev lite sugna på utgång, eftersom jag ändå skulle ha hämtat dem på natten kunde man ju lika gärna följa med ut. Vi hamnade på Liljan tillsammans med resten Borlänge. Hade inte väntat mig att det skulle vara så mycket folk ute helgen innan löning. Var dessutom första gången jag var på Liljan sen de renoverade. Tycker dem fått till det riktigt bra! Finns ingen som helst anledning att gå till något annat ställe.
Grabbarna höll sig hyfsat salongsberusade och vaknade inte allt för bakis dagen efter.
På söndagen tog jag och Johan en sväng till stan för att fika, visade sig att det var Borlänge marknad så vi gick och tittade bland stånden. Köpte inget då dem bara säljer skräp men det är mysigt att strosa runt och kika lite.
När vi insåg att inga fik var öppna på stan åkte vi ut till torsång istället. Super mysigt och tillräckligt varmt för att sitta ute!
Gudrun och kenneht hade lämnat köttfärs till oss hemma hos mamma och medans vi hämtade fick vi kaffe.
På kvällen hyrde vi the hobbit, jag som älskar de filmerna tyckte såklart att den var jätte bra och längtar tills uppföljaren kommer!
 
Det var lite kort om helgen.
//Caroline

...

Nu är jag riktigt shoppingsugen! Har knappt köpt något på snart tre månader och nu finns det så mycket fint i butikerna! Behöver ju dessutom nya träningskläder. Men just nu vet jag inte om det blir något sommarjobb, det är bara att acceptera läget. Spara varenda krona så jag överlever sommaren även om det inte blir något arbete.
Måste påminna mig varje dag om att materiella ting inte är viktigt och inte gör en gladare på långt sikt. Däremot ger min utbildning lycka i längden, den ger ett bra och roligt yrke och förhoppningsvis ekonomisk trygghet. Det är värt det i längden men just nu känns det tungt.
 
Nej Caroline materiella saker har ingen som helt betydelse!
 
//Caroline

..

I måndags loggade jag in på fronter och såg att installationstentan var rättad.
Äntligen! Var ledig och därför mailade jag vår föreläsare för att fråga hur det gått.
Statistiken visade att endast 4 st inte hade klarat tentan vilket gjorde mig välldigt stressad. När jag skrev den kändes det inte bra och jag ville definitivt inte vara en av de fyra. Skulle känna mig jätte misslyckad och sämst. Är ganska hård mot mig själv när det kommer till att inte klara en tenta, och det kanske är en av anlednigarna till att jag pluggar så mycket. Jag fick iaf tillsvar att han var bortrest och inte kom ihåg hur det gått för mig. Fick panik och tittade på klockan som var 15.45. Gick in på hemsidan för att se vad receptionen har för öppettider och såklart skulle dem stänga 16.00. Men kl 15.50 satt jag i bilen och körde full gas mot skolan! Hann hämta ut tentan och som tur var hade jag klarat den med bra marginal dessutom. Dagen efter fick vi ut den andra tentan vilket jag också klarade. Var något poäng från 4:a men det gör inget. Känns bra att min statistik håller sig, inte en enda omtenta under hela min utbildning! Riktigt skönt, hoppas jag kan hålla det, men antar att man måste vara lite realistisk.
 

//Caroline

 
 
 
 

...

God morgon!
 
Sitter med en kaffe framför nyhetsmorgon på 4:an. Bästa morgonen helt enkelt.
Tittade alltid på vakna med nrj förut men har så svårt för en viss programledare och därför var det bäst att byta kanal.
Idag har jag inga föreläsningar vilket är skönt, man behöver ledig tid för att hinna räkna och ta ikapp kurserna. Det regnar dessutom vilket är så himla mysigt när man sitter och studerar. Tända ett ljus, ta en kopp kaffe/te och höra smattrandet mot rutorna.
Det ska bli ett pass på gymmet senare som paus i studierna.
 
Igår åkte jag hem till mamma en sväng, hon sa att jag hade en del kläder där och tyckte att jag skulle komma och hämta det. Haha kommer dit och ser att det inte alls är mina kläder utan mammas och Jonas? Så antingen ville mamma bara lura dit mig eller så har hon blivit senil?;) Men jag fick en regnjacka iaf. Kan ju vara bra att ha två stycken antar jag. Stannade på en kopp kaffe och det var såklart trevligt.
 
//Caroline

Linköping

God morgon!
 
Då var helgen över och en ny vecka startar. Har inga föreläsningar idag men det ska studeras ändå. Har en hel del matte och lite annat att ägna mig åt.
 
Helgen tillbringades i Linköping. I fredags tog jag bilen mot Ludvika för att hämta Johan från jobbet och sedan for vi ner mot vår gamla hemstad. Vi anlände till linköping runt halv nio och hann inte göra något speciellt under fredagkvällen. Satt och pratade om gamla minnen och tiden då vi bodde här. Var lite väl mycket elektroniksnack men det blir ju så när dem träffas. Under lördagen gick vi en snabbis på stan och sedan blir det lite" party" på kvällen. Tanken var att det skulle blir utgång men det var ju så länge sedan man sågs och det slutade med att hela kvällen tillbringades hos Johnny vilket var skönt. Tror inte någon hade lust att dra iväg ut.
Och självklart blev det en tur till IKEA på söndagen innan vi for hem mot Dalarna. Köpte nästan inget men det var väntat, har ju som sagt skit dålig ekonomi nu och det är bara att acceptera. Det var mysigt att bara gå runt och titta. Tyvärr så byggde dem om mycket och de flesta köksinredningarna som vi egentligen var mest intresserad utav var under ombyggnad. Typiskt..
 
Vi tog en tur till Lambohov och tittade på vår gamla lägenhet. Jag blir så nostalgisk och nästan lite tårögd när jag såg vårt gamla hem. Det var ändå vårat första riktiga egna hem. I Ryd bodde vi ju trotts allt tre stycken och det blev inte vårt egna på samma sätt som i Lambohov. Jag är ju en rutinmänniska och tycker om det, jag saknar även gamla reutiner som man haft och därför saknar man Linköping ännu lite mer. Saknar Pressbyrån och mina kollegor där. Saknar den där promenadrundan jag hade var och varannan dag, att åka ner på stan och titta i butikerna. Helt enkelt saknar den vardagen. Men skulle jag flytta tillbaka så skulle jag sakna de rutiner som jag har nu, jag är alltså aldrig nöjd :) Men människan kan väll aldrig bli nöjd.
 
Nu ska jag plugga lite innan det blir en lunch med pappa :)
//Caroline

...

Igår gick jag och Johan på spinning, ett mycket välbehövligt pass. 
Det blev helt enkelt bara för mycket igår, som jag tidigare sagt är det riktigt körigt i skolan och när man började tänka på allt som behöver göras istället för att se i delmål blir det helt enkelt bara för mycket. Igår var en sådan dag, och det bästa sättet att ta sig ur tankarna är ett riktigt intensivt och jobbigt konditionspass. Det hjälpte verkligen, var så trött och helt omöjligt att tänka på annat än spinningen. Efteråt känner man sig som en helt ny människa med energi och ork att ta tag i saker och ting. 
 
I helgen åker jag och Johan oss mot Linköping, det är inplanerat en återträff dels Johans gamla klass men även andra som umgicks under den tiden vi bodde där. Kommer nog bli en riktig nostalgitripp speciellt då man inte varit ner sen jag flyttade tillbaka till Borlänge, är ca 1,5 år sedan nu. Pratat med mina kära gamla kollegor på pressbyrån och vi ska såklart se till att ses. Lär bli en toppen helg men förstår inte hur man ska hinna med allt!
 
Nu ska det pluggas matte!
 
//Caroline

...

Nu är jag inne i en tung period. Skolan tar mycket tid och jag är fruktansvärt stressad över det.
Ligger efter i matten vilket är riktigt dåligt, ska sätta mig lite nu och försöka ta ikapp men det är inget jag gör på en dag. Tanken var att ta tag i det förra veckan men då en ny kurs startade ville jag inte hamna efter där och all tid gick till att räkna hållfasthet.
Sommaren närmar sig med stormsteg och kroppen är inte i den form som önskas, men det är mitt minsta problem just nu. Är riktigt stressad över detta med sommarjobb, jag har verkligen ingen önskan om att vara ledig hela sommaren. Vill arbeta, få erfarenheter i byggbranschen och tjäna pengar så man kan ta tag i renovering osv. Att strosa runt hemma är inget för mig, åtminstone inte under en lång period. Jag har alltid varit en arbetarperson och arbetslöshet passar inte mig.
 
//Caroline

...

Okej nu försår jag varför det kändes lättare att springa fortare när man använder framfoten först. Det är helt enkelt en teknik för att kunna springa fort. Jag kan hålla mig till mitt vanliga sätt med att rulla från hälen till tårna. Måste bara komma ihåg att trampa ifrån i lodrät position. Tänk att något så enkelt som joggning ska vara så förbannat komplicerat! Kan någoin hjälpa mig tack!

//Caroline

...

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade, har så mycket annat för mig. Under dagarna har jag hunnit med att träna samt plugga och det är väll ungeför allt :/
 
Idag blev det en välbehövlig sovmorgon, jag har varit så otroligt trött den här veckan. I vanliga fall är jag klarvaken runt 8-9 på morgonen men så har inte fallet varit den senaste tiden. Imorse gick jag inte upp fören kl var 10.30, fick nästan lite ångest och panik över att halva dagen redan gått förbi. Bara det inte är något nytt virus som ligger och väntar, då kommer jag tappa lusten till allt!
 
Jag har bestämt mig för att det är dags att ta tag i löpningen på riktigt nu! Ändrat mitt träningsschema och lägger in mer kondition och mindre styrka. Tanken just nu är 2 gympass i veckan och 3-4 konditionspass, testa det ett tag och se om det är bra för mig. Jag har hela tiden haft den här planen att när det blir lite varmare ute ska jag köra mer kondition,  jag har inte tröttnat på gymmet men den finste kroppen kommer från löpning!
Och eftersom min löpteknik inte existerar så har jag titta på lite youtubeklipp för att försöka lära mig. Har ju aldrig hållit på med idrott egentligen vilket medför att ingen visat mig hur man bör gå tillväga. Verkar som att man ska sätta ner tårna först och drampa ner under kroppen. Hmm jag kör ner hälen först och framför mig? ops.
Idag när jag joggade tränade jag hela tiden på den nya tekniken och det känns helt okej. Måste verkligen fokusera på varje steg för att inte falla tillbaka i min gamla stil. Märker att det är lättare att komma upp i ett högre tempo men det tar nog några gånger innan jag fixar det. Glömmer tekniken när jag springer på lite fortare. Men när den väl sitter ska jag satsa på den riktiga milen! Den ska sitta innan sommaren är slut!
 
//Caroline

...

Då var påskhelgen snart över, buhuu. Har varit så otroligt skönt att vara ledig en vecka och det känns lite motigt att verkligheten börjar imorgon. Men så är det, bara man kommer igång så känns det bra igen.
 
I fredags började vi dagen med ett spinningpass och sedan åkte vi till stugan. Sov över där en natt och tidigt på lördagmorgon åkte bilen mot älvdalen för en heldag på sjön. Jag fick då ingen fisk men Johan kom hem med två fina rödingar. Efter pimplandet åkte vi direkt mot nya mål. Johan släppte av mig i Leksand då jag skulle ut med tjejerna. Var dock lite smådrygt att vara nykter just den kvällen men så är det ibland.
Igår bjöds det på påskmiddag i Säter, mycket trevligt.
 
Sitter just nu och laddar för ett benpass på gymmet. Imorgon ska jag ta tag i matvanorna igen, dem har varit förjävligt dåliga den senaste tiden. Det tar mycket energi fårn mig att hålla sig borta från salt och socker och har jag mycket annat i mitt liv som också tar av psyket så orkar jag inte med allt. Eftersom det är viktigare att klara tentorna så har jag fått lov att ge vika för godissuget. Ingen kan förstå tentastressen om man inte upplevt en riktigt tentaperiod. Tänk er själva att sitta och plugga från 8  till 20-21 två veckor i sträck. Man blir fasen utbränd, och all energi som finns går åt till att lära sig. För mig blir det omöjligt att klara både plugg och diciplin till godis samtidigt. Det går verkligen inte och jag har bara accepterat det.
 
//Caroline

RSS 2.0