Panik, panik, PANIK!

Ååååånej!
Jag har fått riktigt ont i halsen och nu börjar jag dessutom bli snuvig.. detta är en katastrof vill jag lova! Johan ska åka vasaloppet på söndag och så kommer jag hem med förkylning? Så fruktansvärt typiskt!
Sen är det ju så att alla omkring oss som haft influensan har sagt att de börjat med jätte ont i halsen, skulle ju inte bli förvånad om jag åkte på det nu. Har inte haft riktig feber sen många många år tillbaka. Möjligtvis att jag haft lite lite feber under någon förkylning men hög feber och influensan har jag inte haft på säkert 10 år. Som sagt skulle inte förvåna mig om tajmingen är så bra att jag åker på det nu.
 
Annars så är det fullt upp just nu. Vi har fått matteuppgifter från skolan som ska vara inlämnat på söndag. Igår satt jag och verkligen gick igenom alla svaren noggrant och räknade om talen så jag har förstått allt. Jag är rätt trög i starten men sen brukar det komma en snilleblixt och allt klarnar, detta hände mig igår tror jag. Helt plötsligt kändes allt logiskt, det var på tiden!
 
Träningen står still den här veckan och jag har planerat det så. Känns lite tråkigt men det är så mycket baciller på gymmet och jag ville inte dra hem någon sjukdom den här veckan (fast det har jag ju ändå lyckats med). Sen har jag varit lite efter i skolan med inlämningsuppgifter och så. Kändes viktigare att ta ikapp studierna än att träna just den här veckan helt enkelt. Var på IW i måndags iaf så lite kondition har jag fått.
 
Nej nu ska jag snart dra mig till skolan för en lab!
 
//Caroline

Helgen

Halloj!
 
Helgen har varit bra, fredagen tillbringades hemma med älsklingen. Tacos och tv, himla mysigt!
På lördagen blev det lite träning under förmiddagen. Vi åkte hem till mamma och hämtade Tjabo samt skjutsade mamma och Glenn som skulle på middag. Hem till Jessica och Victor för att fira 25-årsdag, var bara där en kort stund eftersom vi var hundvakt.
Söndagen var också himla mysig, vi följde med mamma och Glenn till Länsan för att pimpla. Fick ingen fisk, inte ens ett napp men solen sken som aldrig förr så det spelade ingen roll att sjön var död.
Men fyfan vad skit jag åt igår, var inte ens hungrig nu på morgonen. Fick i mig en chokladkaka 100g, godispåse, äppelmunk och chips. Dessutom åt jag beasås till maten.. Usch mår nästan illa av att tänka på det.
Får bli en extra nyttig dag idag!
 
Har ett fullspäckat schema idag, ska städa hela lägenheten ordentligt. Det är så fruktansvärt äckligt här ska ni veta. Massor av damm och smuts, har till och med kaffefläckar på golvet?? Ligger saker överallt där det inte ska finnas grejer osv. Var till och med orolig över att det skulle komma oväntat besök i helgen, skulle inte ha släppt in dem i så fall! Så stökigt är det!
Efter städningen blir det matte för hela slanten, och som paus under studierna ska jag söka sommarjobb. Har börjat lite lätt med sökningen men är inte klar än :/
Eftersom det är måndag och jag är ledig så tänkte jag som vanligt köra två träningspass, ett med styrka och ett med kondition. Men nu är det så att jag fick nackspärr i lördags och det har inte släppt riktigt än, så jag får väll lov att hoppa över styrkan och bara köra kondition.
 
Nu ska lägenheten få sig en rejäl omgång!
 
//Caroline

Så jäkla glad tjej!

Idag har jag gjort något som aldrig hänt förut. Jag har tagit mig igenom milen.. Ja bli inte allt för imponerade, det var på löpbandet (jag vet att det är betydligt mycket lättare än ute i terräng) och gick ca 15 % av tiden. Detta tog mig hela 1h och 13 min. Jag är så fruktansvärt stolt över mig själv för även om det inte är ett bra resultat egentligen så är det riktigt grymt för att vara jag. Och nu är jag ett steg närmare den riktiga milen. Kan dessutom medela att benen inte ens var trötta, dem kunde sprungit en mil till...
Om jag var svettig! Har aldrig svettats så mycket i mitt liv, mitt ansikte har nog heller aldrig varit rödare ;) Så värt det!
 
//Caroline

Torsdag

Jag kan inte förstå hur folk lyckas träna på tom mage eller en snål diet. Min kropp säger ifrån på en gång! Igår trodde jag att styrkepasset skulle bli grymt bra, fattades bara en liten detalj nämnligen mat.. Jag kom till gymmet strax efter tre hade glömt mellanmålet hemma vilket innebar att jag inte ätit sen 11.45. Efter 25 min intervall på löpbandet var jag helt slut och när jag skulle lyfta vikterna kom yrseln. Detta händer varje gång jag tränar på tom mage.
 
Det har gått så himla bra med sötsuget men idag vet jag inte vad som hände? Skulle göra vad som helst för något gott! Jag är bara så rädd att falla tillbaka till det gamla mönstret om jag gör ett undantag och äter godis idag. Har ju en dag i veckan som jag äter vad jag vill på, men det är inte idag. Tråkigt att lyxäta på en torsdag!
 
Slänger in en gammal bild på mig och brorsan :)
 
//Caroline

Ny vecka!

Kom precis hem från gymmet, tränade rygg och axlar. Insåg att jag måste smyga in mer axelövningar i mina pass eftersom jag är så otroligt svag i dem. Tur att jag planerat in vilodag imån, något annat hade inte gått. Här bestämt mig för att styrketräna fyra gånger i veckan istället för fem. Jag känner att musklerna inte hinner återhämta sig annars.
Nu ska jag ta tag i matten, vi har fått så roliga inlämningsuppgifter av vår kära lärare. Men ska räkna ikapp i boken först, kan bli svårt annars. Johan hade liten "föreläsning" för mig igår så nu hoppas jag att man klarar något tal åtminstone.
 
Sen till eftermiddagen blir det ett konditionspass på friskis.
 
 
//Caroline

Alla hjärtans dag<3

Jahapp då var det dags för den överdrivna dagen igen. Men vist är det mysigt att bli lite extra ompysslad, det är bara det att jag och Johan har årsdag två veckor innan vilket gör denna dag lite tjatig. Vi har ju precis skämt varandra lite extra. Skulle nog ha uppskattat dagen mer om den infann sig någon gång runt agusti.
När jag var lite älskade jag alla hjärtans dag eftersom mamma alltid kom hem med godis trotts att det var mitt i veckan! haha Lyckan var total, äta gött mitt i veckan liksom!!! Det var ju lyx på hög nivå ;)
 
Annars så tänker jag vare sig halsen vill eller inte träna idag! Blir ett lite lugnare pass på gymmet, har inte bestämt muskelgrupp än. Får lov att åka till gymmet under eftermiddagen vilket inte är optimalt pga allt folk. Men jag tänker att det är alla hjärtansdag vilket kanske gör det lite lugnare än vanligt! 
 
Hoppas alla fårn en trevlig dag!
 
//Caroline

...

Blir tydligen en ofrivillig vilodag igen, halsen gör fortrafarande ont. Man blir så frustrerad när viljan att träna är så stor och så kommer en så liten kroppsdel som halsen och hindrar en. Bajskorv..
Men några vilodagar kommer inte göra så stor skillnad i slutet, måste försöka komma ihåg det och sluta vara så frustrerad. Bättre att vänta tills värken gett sig än att träna för tidigt. Det sägs ju också att det ska vara farligt att träna med halsont, har dock inte brytt mig om att ta reda på varför.
 
Just det! Proteinpulver är en bra sak! Man blir mätt och sockersuget minskar riktigt mycket. Eftersom jag sällan är hungrig direkt efter träning är det perfekt med den där lilla shaken proppat med protein. Bra mellanmål också om man inte hinner laga något annat :) Jag kör naturell smak för att inte få i mig sötningsmedel eftersom jag är svag för socker. Inbillar mig att det är bättre så.
 
Nu ska jag köra alla hemmakurer jag kan komma på.. Håller tummarna för att jag är frisk imorgon!
 
//Caroline

Buuhuuuuu

Det är fan inte sant! tront på fan att man känner av halsen och huvudet. Är dessutom riktigt svag i hela kroppen. Fick helt enkelt lov att ställa in träningen ikväll, hoppas jag känner mig bättre imorgon.
 
//Caroline

Ny vecka :)

God morgon!
Har redan hunnit med både frukost och morgonkaffe trotts att jag är ledig idag. En anledning till att jag går upp så tidigt dessa mornar är för att somna i tid på kvällen. Börjar åtta imorgon och som ni vet måste jag verkligen ha min sömn. Kan inte förstå hur andra klara att vara uppe så länge på kvällen och sedan lyckas gå upp tidigt på morgonen. Lite orättvist, hade hunnit med mycket på den tiden jag sover. 
 
En morgon för länge sedan vaknade jag svullen runt ögonen och rödflammig i hela ansiktet. Nu vet jag vad det beror på. Min vanliga rengöring har tagit slut vilket gjorde att jag letade upp en annan som fanns i skåpet. Och gissa vad! Svullen och röd i ansiktet igen! Den rengöringen åkte fort som fan i soporna. Drygt att ha känslig hy.
 
En sak jag funderat på är om jag gått för hårt ut med träning. Man hör från många håll att det inte är bra att helt plötsligt börja träna 5-6 dagar i veckan. Att man inte ska orka hålla det tempot i längden. Men när jag tänker efter så började allt i september förra året. Jag hade precis kommit hem från turkiet och kände att det faktiskt fick vara nog! Kunde knappt se mig själv i spegeln och mådde riktigt dåligt påde fysiskt och psykiskt. Det första jag gjorde var att ta tag i sockerberoendet som styrde över hela mitt liv. Jag lyckades besegra det med en period på nästan två månader utan giftet. Aktade mig för allt som hade minsta lilla socker eller sötningsmedel. Tre veckor in i perioden hade jag betydligt mycker mer energi vilket gjorde att jag började ta upp träningen. Sakta men säkert började gymmet bli mer lockande och från att hata träning börjar jag tycka det är rätt skönt. Jag håller i detta hyfsat bra fram till december månad då allt rasade. Frosseriet var hemskt och träningen obefintlig. Mådde så där hemskt dåligt igen och längtade tills januari då det nya livet skulle tas upp igen. Och nu sitter jag här och mår prima. Så min livsstilsförändring har inte skett över en natt utan snarare ett halvår. Hoppas verkligen att jag aldrig kommer tillbaka till det där hemska beteendet, men jag vet att det går att ta sig ur det. Speciellt nu när jag inser hur bra man kan må av de sunda livet.
 
//Caroline
 
 

Dag 5

Jahapp då var det fredag igen, veckorna går så fort.
Halvdag i skolan vilket var super skönt.
 
Idag är det dessutom veckans första vilodag och det känns lite konstigt. Jag trivs så bra med träningen, känner mig piggare och allt blir lättare. Dessutom är det dag 5 utan godis vilket tydligen är lätt som en plätt? Har inte överhuvudtaget varit sugen på chip eller godis den här veckan. Jätte konstigt och vet inte vad det beror på. Ovanligt för att vara jag. Igår på arbetsmarknadsdagen bjöds det på muffins och det var första gången jag blev lite sugen på att fuska. Men tanken försvann ganska fort när jag tänkte efter, antingen 5 min njutningen och sedan ångest eller låta bli och känna stolthet över att inte falla för frestelsen. Det sista blev så självklart. Dock eftersom det går så bra att vara utan socker ska jag införa en fuskardag i veckan. Har uppenbarligen inget beroende att kämpa mot längre så då kan jag unna mig en dag i veckan. Kommer inte göra så stro skillnad i slutändan. Men såklart bara om jag är sugen, ska inte tvinga i mig onyttigt bara för att.
 
Nu väntar jag på att Johan ska komma hem, ska försöka tvinga med honom till stan för att titta på träningsskor. Tror dock inte jag kommer lyckas, han brukar vara rätt anti shopping på fredageftermiddagar. Kanske man kan förstå.
 
 
//Caroline

...

Idag har man besiktigat bilen för första gången. Spännande men rätt odramatiskt och den gick igenom galant.
Jag som lovat att aldrig ta bilen till besiktning men Johan tvingade mig. Blir så nervös över sånt där, ska man behöva köra upp på någon ramp så fixar jag säkert inte det. Men som sagt allt gick bra.
 
Annars så har jag varit i skolan hela dagen, efter det tittade jag på nya träningsskor men alla var så fula. Kände mig jätte dryg när jag provade några par men inte ens köpte dom... "jag ska bara titta i en annan butik först"
Tycker sådant är så pinsamt men jag var ju inte nöjd.
När jag kom hem skrev jag ihop ett CV till arbetamarknadsdagen som är i morgon. 
 
Nu ska jag snart iväg på ett konditionspass, nej säger cardiopass. Om man låter duktig så blir man duktig ? Bra träningskläder gör mig till en bättre löpare? Man kan ju alltid önska  ;) hihi
Var egentligen vilodag men nu blev det inte så. På fredag få kroppen vila helt :)
 
 
//Caroline

God morgon!

Är helt mör i hela kroppen, men det är väll så det ska vara. Ska försöka ta mig till gymmet i eftermiddag och träna armar.
 
Går halvdag i skolan men fel halva av dagen. Hellre gå 8-12 än 13-17 som vi gör idag. Vårat schema är riktigt dåligt den här perioden! Och problemet när man slutar 17 är att gymmet är smockat! Så fruktansvärt mycket folk, kan inte alla nyårstränare droppa av snart?? Visst kan man träna innan skolan börjar men blev lite lat den här morgonen.
Längtar till våren då man kan börja springa ute!
 
//Caroline
 

så gott som död

Tänk att det ska var så jobbigt att träna.
Gick på indoor walkning nu på eftermiddagen och är helt förstörd. Hon som höll i passet var ju rolig också...
När jag tränar går jag in i killer mode! Ett killer mode där jag ska döda allt förbannat fett som förstör min kropp ;) haha. Och tränaren tyckte vi skulle se lite mer glada ut? Glada? Vi tränar, är fokuserade och tar ut varenda liten gnutta energi som finns. Nej det finns ingen anledning att le när man tänar. Inte om du frågar mig.
 
Idag har jag vägt och bokfört min mat, och ja det var som jag trodde alldeles för lite. Att det ska vara så svårt att få i sig tillräckligt med kalorier utan att äta onyttigt? Måste börja tvinga i mig större portioner helt enkelt, vilket inte är så lätt.
 
//Caroline

Effektiv förmiddag

 
Sådärja!
Nu har jag gymmat, dammsugat och svabbat golvet samt vilat lite framför tvn. Skönt med en effektiv förmiddag och ser fram emot lite cardio senare idag.
 
Ska laga lite mat snart men vet verkligen inte vad jag är sugen på :/
 
 
 
//Caroline

Dag 1

Hallå :)
 
Ska snart dra mig till gymmet, träna rygg och kanske axlar. Har dock lite svårt med övningarna till axlarna, kommer aldrig ihåg vad jag ska göra? Måste be Johan skriva upp pass åt mig.
Blir två vändor till friskis idag, styrka nu på morgonen och kondition (eller cardio för att låta lite mer proffsig) på eftermiddagen ;)
Idag är det eventuellt dag ett med min detox. Men jag kan verkligen inte bestämma mig, vill få en kickstart och det bästa sättet är att sluta med socker igen. Pluss att man mår så himla bra av det. Men samtidigt vet jag inte om jag har samma motivation till det som jag hade förut. A och O är just motivationen annars lyckas man inte. Som det ser ut nu kan jag hålla mig borta från onyttigt i veckorna men istället frossar jag på helgerna vilket inte alls är bra. Ska man komma iform så fungerar inte det där fuskandet. Dessutom har jag den hemska halsbrännan som inte vill ge sig. Började i julas och har egentligen inte gett sig än. Vissa dagar är sämre än andra och jag kan definitivt relatera det till hur min kost ser ut. Onyttigt = värre halsbränna helt klart!
 
Längtar tills mina nya träningkläder kommer!!!
 
Nej vet du jag har nog bestämt mig nu, det blir iaf 4 veckor detox och kanske plussar på två till efter det.
Bara tanken på hur bra kroppen mådde sist gör det värt besväret, all energi som man får och inte att glömma självförtroendet som byggs upp! Hanterar problem och stress på ett helt annat sätt. Och ja jag kommer skriva om det i bloggen därför det ger mig motivaton att fortsätta. När suget tar över kan man läsa tillbaka och bli påmind om varför man gör det.
 
//Caroline

Super mysig helg!

Helgen har jag och Johan som ni vet tillbringat i storstaden.
Vi bodde jätte fint och frukosten var den bästa jag varit med om!
Vi kom ner till stockholm runt sextiden. Checkade in och sedan gick vi på jakt efter en resturang, hamnade tillslut på o'learys.
Lördagen började med en gudomlig frukost som måste innehållit lika många kalorier som jag i vanliga fall äter på en dag. Haha åt som aldrig förr eftersom det var så gott!
Efter frukosten gick vi på stan, köpte bara två tröjor och ett par skor. På kvällen åt man super god mat och tog några drinkar.
Vi har verkligen haft det super bra, riktigt bra lyx till vardagen.
 
Nu är man hemma i Borlänge igen vilket ändå är skönt. Borta bra men hemma bäst :)
 
Imorgon är det träning igen, och jag säger upp bekantskapen med socker ännu en gång. Ska bli så fruktansvärt skönt. Är dessutom ett måste nu för jag har fått sån hemsk halsbränna som aldrig vill ge sig. Flötig och onyttig mat gör ju inte saken bättre.
 
Hihi var lite busig och beställde precis hem lite träningskläder. OPS! ;)
 
 
//Caroline
 

RSS 2.0