...

Igår testade jag spinning för första gången. Jag följde med Johan och typiskt så var det med pulsklocka till. Jag gillar inte sådant av någon anledning. Men annars var det en bra träningsform och jag kommer definitivt gå på fler pass. Jag trodde dock inte att mina ben tagit speciellt mycket stryk av passet men är ganska trött i dem idag eller vad man ska säga, har inte träningsverk men är svag. Jag har dålig kondition så den tar slut innan benen ger upp,  jag har alltså inte maskat under spinningen.
 
Idag har jag bara tittat på serier och varit en sväng på gymmet. Glömde såklart vattenflaskan hemma och då inbillar jag mig att jag inte orkar något eftersom musklerna inte får vatten? haha alltså jag har alltid konstiga ideer för mig. I alla fall så var det ett dåligt pass och jag hade ingen energi att ge alls. Tråkigt men sant, ibland är det bara så.
 
Nu blir det mer serier.
 
//Caroline

Onsdag

Snart är det påsk och tanken är att vi på fredag och lördag ska till mamma och Glenn som är i stugan. Så blir det en tur till knäsjön för att pimpla på lördagen. Ska bli skönt att komma ut till stugan och fjällen, slippa stressen här hemma och bara ta det lugnt. Jag är i stort behov av en relax helg.
Vi kommer troligen äta en påskmiddag i säter också. Det är alltså vad jag kommer göra i påsk.
 
När jag var yngre åkte vi alltid till fjällen över påsk. (Riktiga fjällen, jag tycker av någon anlednig att sälen och det där skidanläggningarna inte är riktigt) Vi åkte bil upp till idre och där vi lastade skotrar med släp fulla av packning och åkte över fjället. Bodde i en stuga utan vatten, el och mobiler. Vatten fick man hämta i sjön (Kan vara det godaste vattnet som finns). Det låter kanske bara jobbigt men det är så underbart, man kan koppla bort allt och bara njuta av tystnaden. Åka skoter hela dagarna och pimpla på sjönarna, titta på den underbara stjärnhimlen på kvällarna. Det är verkligen återhämtning på hög nivå och man blir som en helt ny människa när man kommer hem. Rekomenderar verkligen att ni gör en sån resa.
 
//Caroline

...

Nu sitter jag äntligen i soffan och pustar ut. Fy tusan vad jobbigt det kan vara att städa i ca 3,5h. Det blev en riktig storstädning vilket var väl behövligt. Kanske var dumt egentligen för jag känner att kroppen säger ifrån och nu sitter jag i soffan helt skakig och tom i huvudet. Men nu ska jag ta det lugnt och låta kroppen återhämta sig och vila.
 
Fick mig en trevlig kalldusch nyss, jag har inte bara låtit lägenheten förfall de senaste veckorna utan rakning och sådant har inte heller varit prio ett. Men idag skulle de lurviga benen bli lena och fina igen. Dock så räcker aldrig varmvattnet när jag ska raka mig :/ Inte idag heller, jag var nästan klar när jag smörjde in mig med olja (eftersom min hud är så torr) och då kom kallvattnet... så det var bara att stå ut och skölja ur inpackningen och tvätta bort olja i det iskalla vattnet. Inte roligt!
 
Nu är jag galet sugen på något gott. Vet inte om jag ska ge efter för begäret eller låta bli.
 
//Caroline

Halloj!

Då var det tisdag, jag är helt dagvild efter tentaperioden då varje dag var måndag. Igår var jag helt hundra på att det var fredag och fick påminna mig själv flera gånger under dagen att det faktiskt var måndag. Dagvildheten fortsätter tydligen nu också, har haft lördag hela morgonen.
 
Idag har jag iaf plarenat in städdag, lägenheten ska få sig er rejäl omgång! Kanske ska ta ett magpass på gymmet också. Skulle egentligen kört ben idag men nu ville johan på spinning imorgon och då passar det sig inte att träna dem nu. Blev ett armpass igår, ett kort men intensivt. Trodde inte jag skulle känna så mycket av det idag men så fel jag hade.
 
Annars så funderar jag på att ta tag i garderoben, rensa ur och städa. Jag har bara så svårt för att göra mig av med kläder. Tänker att någon gång kan jag ju få användning för det där plagget trots att jag inte använt det på över ett år. Tänk att det ska vara så svårt! Och alla "smalkläder" har jag sparat för någon gång ska jag ju kunna använda dem...
 
//Caroline

...

Är så besviken på dagens tenta, det var verkligen inte som jag väntat mig. Allt det som jag sållat bort då vi knappt gått igenom eller ens nämnt det på föreläsningar kom som frågor. Så jäkla typiskt! Så nu har jag säkert två omtentor att se fram emot. Jäkla skit, är så förbannad och besviken. Det är så tråkigt när man lagt ner jätte mycket tid och så räcker det inte :/ Aja måste försöka släppa det nu och gå vidare. Låta det vara till dem är rättade och jag vet hur det verkligen gick.
 
Idag hade jag planerat att ta ett pass på gymmet, städa lite osv. Det är så äckligt och smutsigt här hemma som det alltid blir när jag haft tenta period. Finns inte mycket tid över till städning så jag får helt enkelt stå ut med dammet ett tag. Nu blev det dock lite ändring i schemat, mamma och Glenn har inte hunnit fira Johan än så de skulle komma förbi på en fika ikväll. Städnigen får alltså flyttas till imorgon istället.
 
Nu ska ta och sova en kvart tror jag. Har sån hemsk huvudvärk efter allt tänkande under tentan.
 
//Caroline

Tentastress

Igår kändes det ganska bra. Hann renskriva allt och svara på två tentor (förutom några frågor som jag inte kunde). Det kändes som att allt flöt på bra och effektivt. Men idag känns det annorlunda :/ Inser hur galet mycket man ska kunna och förstår inte hur allt ska få plats. Tänk om man kunde köpa mer lagringsutrymme till hjärnan! Guud vad det skulle sälja.  Och högskolan Dalarna är experter på att göra galet långa tentor vilket jag tycker är jätte kasst! Senaste vi skrev innehöll 20 frågor och då var det abc-frågor vissa av dem. Inte ok, man blir bara matt och tappar orken hur mycket man än försöker. Det räcker med max 10 st och vi vet ju faktiskt inte vilka som kommer så man behöver inte ha en eller flera frågor per kapitel, vi måste ju plugga på allt i vilket fall. Lär er att ta ut ett fåtal viktiga frågor och förutsätt att vi har studerat allt för det måste vi ju ändå. Det kanske är bra för vissa med långa tentor då dem har lite kunskap om mycket och kan samla småpoäng här och var, men min hjärna stänger bara av och blir matt på allt. Orkar inte fokusera så länge. Och de gamla tentorna till installationen är ju såklart långa dem med!
 
Orkar inte!!!!
 
 
//Caroline

:)

Igår var ingen bra dag. Var på skit kasst humör efter tentan, besviken som tusen. Nu ska man ju aldrig fråga mig hur det har gått för jag svarar alltid att det gick dåligt! Inte för att jag ljuger utan för att jag alltid tycker det.
Nu är det iaf nya tag och ladda om till nästa tenta som är på måndag. Efter den är det en veckas ledighet som väntar. En bra morot till att försöka studera lite extra nu.
 
Och vilken otrolig lättnad jag fick när det visade sig att jag får tillbaka på skatten! Pressbyrån har lite speciellt system när det kommer till att betala skatt och deras procent ändra sig varje månad beroende på hur mycket man tjänar just den månaden. Detta innebär att ibland när man bara jobba några få timmar dras ingen skatt alls och det gjorde mig orolig över om jag skulle åka på en fin räkning av dem nu. Det har jag inte råd med! Men som tur var hände inte detta. Och visst är det "kul" att få lite extra pengar i juni. Speciellt som jag varken får lön eller csn då (om jag inte får ett jobb med fast månadslön såklart).
 
Ska snart ta en PW i solen! Föstar ansträngande passet på över en vecka, ska bli så himla skönt! Promenaden igår gick i sakta tempo eftersom jag inte var helt frisk, blev 4km på 46 min så ni förstår ju att det inte gick fort. Men idag har jag ingen att förlora och imorgon ska jag till gymmet!! Åååh blir så glad av bara tanken.
 
//Caroline

äntligen!

Idag känner jag verkligen förkylningen börjar ge sig! Är såklart fortfarande snuvig men annars känns det bra.
Ska ta mig ut på en långpromenad snart, bra att röra lite på sig innan tentan. 
Fruktansvärt skönt att äntligen få röra lite på sig efter allt stillasittande. Imorgon blir det kanske en sväng till gymmet men jag har inte helt bestämt mig än. Kan ju vara så att jag börjat förtidigt och därför har blivit förkyld igen. Nej jag måste kanske hålla mig till fredag ändå och ta en promenad imorgon.  Typiskt...
 
Det är förövrigt snöoväder ute ser jag, men det skiter vi i.
 
Hade planerat att sova ut idag, tvingade mig att ligga kvar i sängen till 9.00  men sen gick det inte mer var alldeles för pigg. Men det spelar ingen roll, jag är ändå utvilad inför tentan. Köpte en sån där nutrilett shake eller vad de nu heter. Det borde fungera bra när man skriver. Låter inte, och lätt att dricka när man behöver energi. Jag ska försöka ta det lite lugnt idag. Brukar hettsa så mycket vilket innebär skrivkramp och utmattning till det sista frågorna.
 
//Caroline

...

Äntligen känner jag att det är på bättringsvägen och räknar med att dra igång träningen på torsdag igen. Håller tummarna!
 
Idag är det bara massor av intensivt plugg som gäller! Imorgon är det tentament och jag har verkligen ingen lust att få en omtenta. Typsikt så är det en eftermiddagstenta vilken jag inte gillar. Tänk er själv att bara gå och vänta på dommen. Har man den på morgonen kan man bara släppa plugget på kvällen och sedan ge gärnet dagen efter. Nu ska man gå och vänta och fundera på om man ska plugga eller inte, vilken man såklart inte borde. Jag tänkte ta en riktigt lång promenad så man får ränsa ur näsan och kanske inte snörvlar allt för mycket under skrivningen. Det är så himla jobbigt att vara snuvig under tentor. Man vet hur irriterande det är både för en själv och andra. Sådant stör mig jätte mycket. Helst vill jag inte ha ett ända ljud omkring mig.
 
//Caroline

...

Nejdu.. detta går inte, kan verkligen inte fokusera på studierna när jag känner mig så dålig. Detta får gå som det går. Hoppas man kan samla ihop till en tre åtmindstonde. åååh vad irriterande.
 
Johan ska ju dessutom göra klassikern om allt går som det ska och därför vill han börja på spinning med mig! Ska bli kul att vi kan börja träna tillsammans igen. Så då var vi där igen, jag måste bara bli frisk först!
 
//Caroline

...

Idag tror jag att min förkylning har nått topen. Har en galen huvudvärk och mår ritkgti dåligt. Helt slut i kroppen och om det inte vore för tentan på onsdag hade jag troligen inte lämnat sängen idag.
 
Johan fyller år idag, grattis älskling <3 Han brukar inte läsa min blogg men tänker ändå inte berätta vad jag köpt till honom eftersom han inte fått det än. Ska se till att köpa lite fika så får han bli firad efter jobbet. Önskar jag hade tid att baka men tyvärr så hinner jag inte. 24 år! snart helften till 50. Fan vad gamla vi börjar bli! Tur jag är 23 några månader till ;)
 
Nej nu ska jag köpa lite fika :)
 
//Caroline

...

Gör inte mycket mer än att plugga (försöker plugga). Är bara så svårt att fokusera när näsan rinner, huvudet värker osv.
Idag kanske det blir en sväng till Säter, Johan fyller år imorgon så vill dem fira han lite :)
Jag får väll vara så osocial att jag tar med mig plugget men så är det dessa tider tyvärr.
 
Har ingen mer att säga.
 
//Caroline

...

Förlåt men jag måste bara få klaga lite nu, bättre att göra det här än att Johan ska behöva lyssna på allt ;) 
Ni behöver ju faktiskt inte läsa!
 
Jag är så jävla förbannad på dessa förkylningar som drabbar mig denna vinter. Det är fan inte okej!!
 
Dessutom är jag jävligt less på att vara student ur den synpunkten att man ALDIRG har några pengar. Är så trött på att bara titta på saker man vill ha men aldrig kunna köpa dem. Denna månad har jag bara haft 200kr till mig själv..... Ja ni fattar ju själva hur galet det är! Anledningen är att jag måste spara undan resten eftersom Johan fyller år och dessutom måste jag ha en liten buffert till sommaren om det skulle vara så illa att man inte får något jobb. Man kan knappt ta en fika eller en lunch ute. Kunde inte ens följa med min klass ut på krogen för att jag inte kunde betala in mig. Då skulle jag bara haft 20 spänn kvar att leva på i två veckor. Nu vill jag fan vara färdigutbildad så man kan börja jobba och tjäna pengar! 
Gillar inte att prata om pengar egentligen men det är ju inte som att någon skulle vilja råna mig... Den personen skulle bli rejält besviken, nästan rätt åt han.
 
Blir irriterad över att materiella ting ska betyda så mycket och göra en så besviken när man inte kan köpa dem. Borde inte behöva bry mig om sådant jag har allt jag behöver. Men självklart blir man sugen när det finns super fina kläder i butikerna osv.
 
//Caroline

Så jävla less!

Det är fan inte sant! Nu håller jag på att bli förkyld igen! Har knappt varit frisk i en vecka och dessutom är det tredje förkylningen på en månad! Jag har haft tålamod och försökt bara acceptera men nu börjar jag fan bli riktigt less! Får ju aldrig komma igång ordentligt med träningen, är så besviken och arg!
Snart struntar jag i om det är farligt att träna med ont i halsen! Verkar inte som det är meningen att jag ska få bli vältränad :/ Ååååååååå jag är så jävla arg!!!!
 
//Caroline
 
 

God Morgon!

Ska snart bege mig till gymmet. Det är måndag idag och just denna dag brukar ALLA vilja träna, friskis är helt översvämmat med folk! Men den här tiden på dagen borde det inte vara något problem tycker jag. Det blir axlar och bröst idag, egentligen hade jag velat ha någon med mig eftersom jag måste försöka öka vikten på bänkpressen och det kan vara lite jobbigt om ingen kan stå bakom. Det ser så himla mesigt ut när man ta på så små vikter! Kan inte ens köra bröst om det är mycket folk på gymmet, alla skulle bara skratta åt mig. Men man måste ju börja någonstans.
Var på kupolen igår och jäklar vad mycket snygga träningskläder dem fått in på Stadium. Äntligen har sportbutikerna förstått det där med snygga träningskläder! Så nu måste jag bara vinna på triss för att kunna shoppa loss ;)
 
Annars så är det plugg som står på schemat! Buhuuuu, tentorna närmar sig med stormsteg. och det är inte lätt att veta vad man ska plugga på heller ;/
 
//Caroline
 

...

Ååh vad underbart väder det är ute! Strolande sol och inte speciellt kallt, måste ut på en promenad snart.
 
Igår var det lite party med klassen, känns fel att kalla det party när jag inte dricker men aja. Vi samlades ett gäng hos Milo och hade det riktigt trevligt! Var inte så sugen på att åka dit först men är glad att jag gjorde det. Var super kul och jag hade gärna följt med dem ut på krogen men där fick min kväll ta slut. 
 
I morse fixade Johan pannkakor till frukost! Sambon när han är som bäst ;) Jag kunde bara gå upp ur sängen och sätta mig vid bordet för att äta. Det är kärlek det!
 
Nu sitter jag i soffan och har dötrist. Johan är sjuk och orkar inte hitta på något, medans jag är jätte rastlös och vill mer än gärna ha något för mig! Men som sagt ska ut på promenad snart.
 
//Caroline

Fredag!!!

Underbara fredag.. Dock är det dags att ta tag i tentaplugg nu vilket känns riktigt jobbigt!
Men idag har vi endast en föreläsning och dessutom är det strålande sol ute så det blir definitivt en promenad till skolan! Efter föreläsningen har jag planerat att gå hem och äta sedan blir det ett härligt benpass! Åååh vad rumpan ska få arbeta!
 
Jag kan medela att det dessutom går skit bra att ha en dag i veckan då jag kan äta precis vad jag vill! Jag bygger muskler och går ner i vikt ändå. Det går sakta men så ska det vara, inte bra att stressa. Jag har en realistisk inställning och förstår att jag kanske inte hinner bli helt klar till sommaren men det spelar ingen roll. Känner mig dessutom helt okej med min kropp som den är nu. Visst kan det bli bättre men jag skulle inte skämmas i bikini  :)
 
Äntligen är jag  mer hungrig på morgonen, har haft svårt för frukost länge men nu kan jag äta hur mycket som helst!  Ska börja koka ägg på kvällen så man kan ta det till frukosten också ;)
 
//Caroline

Underbart!

Äntligen har jag tränat! Var ca 1,5 vecka sedan eftersom jag varit sjuk. Är väll inte helt ok än men lite träning skyndar säkert bara på tillfrisknandet ;) Det blev ett ganska lätt pass för armarna, Kände att jag tappat lite och hade dessutom inte lika mycket energi att ge pga förkylningen. Men det spelar ingen roll för nu är jag igång igen! :D:D
 
//Caroline
 

!

Kan någon vara så snäll och beställa dessa tights och sedan skicka dem till mig? Är i stort behov av nya träningsbyxor, och dem är ju galet snygga!
 
 
Tights , Nike Relay Print Crop , Nike - NELLY.COM
 
 
//Caroline

...

Har haft fullt upp och inte dirket prioriterat bloggandet.
Johan åkte vasaloppet i helgen! Han kom i mål så jag tycker det gick bra! Dock var han med en om en del motgångar dels i starten och sedan när hans stav gick av. I 7km åkte karln med en stav det tycker jag är rätt bra. Även om man orkar så blir det psykiskt jobbigt. Stolt över min älskling <3
 
Vi tillbringade hela helgen i stugan med mamma och Glenn. Det är så skönt att vara i fudalen, avslappnande att inte ha tillgång till dator osv. Vi har ju iaf så man kan titta på tv men det är allt. Teckningen är bedrövlig där ute trotts att jag har telia, men som sagt tycker bara att det är skönt! Dessutom fick jag äntligen se den där fantastiska himlen med miljontals stjänor som man bara kan se om man kommer ut på landet långt ifrån stan. Har inte sett det sen sist jag var till Hävlingen (fjällen) vilket var mycket länge sedan. Det är ju så fruktansvärt mysigt!
Lördagen åkte vi till Knäsjön som ligger ovanför Älvdalen för att pimpla. Det finns mycket fin röding där men tyvärr var dem inte så hungriga. Glenn fick en ganska liten och mamma fick en abborre, jag och Johan blev tomhänta.
 
Annars så är jag fortfarande förkyld :/ Men det börjar lite lätt att släppa så på torsdag hoppas jag kunna träna igen. Googlade lite idag på hur det fungerar när man deffar och lite allmänt om träning. Läste att man inte kan styrketräna och konditionsträna som kombination. Jag gillar ju att köra lite kondition innan styrketräningen men då får jag sluta med det nu. Nu kommer jag såklart inte riktigt ihåg varför men det var något om att man behövde proteinsyra? för att bygga muskler och men kunde inte få ut det om man konditionstränade? Nej jag kommer inte ihåg hur det var. Vet inte heller hur säker källan var men jag tyckte ändå att det lät riktigt.  Men iaf skulle man helst ha ett dygn mellan passen så det ska jag försöka med nu och se hur det fungerar. Man får ju testa sig fram och se vad som känns bra och fungerar för just mig.
 
//Caroline

RSS 2.0