Tisdag

Nu sitter jag hos mamma och ska börja plugga till energitekniken som vi tentar av på fredag.
Anledningen att jag är hos mamma är för att jag ville tvätta min dunjacka och hon har en torktummlare vilket inte jag har. Dessutom får jag mysa med Tjabo samtidigt. Hur bra är inte det! Och gissa om Tjabo var glad över att se mig! Verkligen anföll mig och pussades som aldrig förr och nu följer han vart ända steg jag tar! :) ÅÅh vad jag vill ha en egen hund!
 
Har lyxat till det med vindruvor idag. Äter inte godis i veckorna så druvorna får ersätta. När man pluggar så är det gott att smaska på något. Är mycket socker i vindruvor också men är det Tenta P så är det! Då får man unna sig lite.
 
Haha föresten undrar jag hur jag tänkte med skovalet idag????? Tog mina converse och det kommer ju bli mysigt när man går med tjabo. Fullt med plask och vatten på vägarna! Man plogar nämnligen inte i bergslagsbyn. Det händer nästintill aldrig vilket gör att det alltid när tövädret är framme ligger sjukt mycket slask på vägarna.
Kommer bli mysigt blöt om fötterna!
 
//Caroline

Tenta...

Gick hyfsat tidigt idag för att köra lite sista minuten plugg inför eftermiddagens tenta. Men nu känner jag att det inte går att plugga mer, måste spara på energin till tentan. Det får bära eller brista helt enkelt. Känns som vanligt inte bra men de kunde ni väll redan lista ut.
 
Iaf så tänkte jag städa lite lätt nu så jag absolut inte tänker mer på byggplaneringen. Så får ni önska mig lycka till.
 
Föresten så är jag riktigt glad över att snön har kommit. Är rätt säker på att den inte är här för att stanna men att den kom just den här veckan är jätte bra! Håller tummarna för att den ligger kvar åtmindstonde tills fredag. Är betydligt lättare att studerna när det är vitt och mysigt ute, ta sig en kort promenad i snön och bara njuta! De är grejer de! ;)
 
//Caroline

God morgon!

Gick upp runt halv nio idag. Borde gått upp tidigare men var så fruktansvärt trött.
Somnade inte förens runt tre inatt. Kvällen slutade nämnligen med att jag blev chafför då Johan ville ut på krogen. Jag kände att ska jag ändå upp och hämta han mitt i natten så kan jag lika väl hänga på, så nu har jag sett bolanche också. Inget märkvärdigt egentligen.
Var dock lite drygt för folk var så fruktansvärt fulla på dansgolvet vilket innebär att dem knuffas och har sig, vilket är himla jobbigt när man är nykter.
Det passade ju bra att ställa tillbaka klockan iaf så jag fick sova en timme extra :)
 
Imorgon är det dags för periodens andra tenta, egentligen den viktigaste eftersom man måste klara den för att få läsa en kurs kommande period. Jag är som alltid jätte nervös men man kan inte göra mer än sitt bästa. Så är det bara.
 
Inte blev det några chips den här helgen heller. Vågar inte äta det, tror inte jag kommer kunna hantera det eftersom det är så himla gott! Kanske nästa helg, har ändå haft uppehåll på snart 2 månader från chipsen. Suget har försvunnit helt så tycker ändå att jag borde kunna hantera det, eller inte? Någon gång måste jag ju testa mig själv på riktigt. Godiset var inget riktigt test eftersom jag nästan visste att det inte skulle vara gott längre. Fikabröd har jag inte heller börjat med än, och inte läsk eller alkohol. Men de två sista klarar jag mig bra utan, är inte det minsat sugen.
 
 
Nu lär jag fortsätta med mitt nötande!
 
//Caroline

Vilket busväder!

Haha här sitter jag i köket och pluggar när jag helt plötsligt hör massa oväsen utefrån.
Tittar såklart ut och tror nästen en tromb flög över oss ;) haha löven flög 10 meter upp i luften och det haglade som tusan. En helt galen vind tog tag i allt som fanns, postlådornas lock blåste upp och ner och de få löv som fortfarande fanns kvar på träden var högt upp i luften. vinden kom från alla möjliga håll. Sen slutade det lika tvärt som det börjat och istället för hagel har det nu börjat snöa. Det är mycket mysigt väder att plugga i, men det gäller att johan kommer hem med bilen innan jag ska på indoor walking för det är inte lika mysigt att cykla i detta väder ;)

//Caroline

:)

Vad fint väder de är ute idag, men säkert jätte kallt eftersom det fortfarande ligger frost kvar på gräset.
Är så himla sugen på en PW, en riktigt lång. Dock så måste jag plugga den där förbannade byggplaneringen. Det är lite jobbigt att man måste klara den för att få läsa nästa kurs.
 
Får se om det kanske blir lite gym ikväll. beror på hur mycket jag hinner studera nu på morgonen.. Borde inte blogga alltså ;) Nu har jag kommit in i en mycket bra period i mitt liv! Jag har blivit kvitt mitt beroende och börjat träna mer. Det ger resultat trots att jag äter all mat jag vill! De ni, man kan komma iform trots att man trycker i sig kolhydrater ;)  Och mitt mål med allt är helt enkelt ett sundare liv. Mitt problem just nu är att hitta något bra och gott mellanmål som jag kan äta efter skolan eller till kvällen. Ge mig tips om ni har något bra, just nu äter jag bara massa bröd men vill kunna variera mig lite. Tips på vad jag kan äta efter träning är också bra:)
 
Jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle bli så hälsosam av mig. Duktig jag är ;) haha
 
//Caroline

Nu är det gjort!

Nu har jag ätit godis! Det var gott, egentligen inte så speciellt.
Det är nu som det stora testet kommer. Klarar jag att hålla mig under veckorna utan att dö av sötsug? Ja, jag ska fasen klara det!
Jag har bestämt mig för att det, och gör jag det inte så får jag sluta igen helt enkelt. Har ju klarat det en gång så då fixar jag det igen! :) Livet känns bra!

//Caroline

Lördag

Klockan är redan 16.
Jag har inte fått mycket gjort idag förutom träning, ska börja plugga lite nu hade jag tänk mig.
Träning gick bra, jag börjar se resultat i framför allt kondition vilket gör mig riktigt glad.
Jag minns för länge sedan när jag bodde i Linköping och skulle börja ta upp konditionen klarade endast 10 min på crosstrainen och sedan var jag helt död.
I sommras när jag bestämde mig igen för att fixa en bättre kondition klarade jag 5 km på ca 32 min. Vilket enligt mig var en rätt bra prestation. Idag körde jag 6km på 32 min, alltså en hel kilometer snabbare än i somras. Jag känner att jag börjar bli redo för löpbandet och nästa år hade jag tänkt vara med i tjejmilen.
 
Idag SKA jag äta godiset! Eller? Nu när jag skrev ner det kände jag tvekan igen. Guud vilka problem man har alltså, det är ju löjligt! Men jag vet bara inte om jag är redo? Tänk om det är för tidigt och jag faller tillbaka i mina gamla vanor, allt har ju gått så himla bra nu! Samtidigt har jag hört att det inte kommer vara gott längre när man inte är van med så söt smak. Om det inte ens är gott så kommer det ju inte vara något problem att avstå.
När jag tittar på godiset ser det inte så smaskigt ut heller. Allt var så mycket lättare när jag hade detox perioden och inte fick äta.....!
 
 
Nej nu lär jag plugga lite.
//Caroline

...

Jahapp, nu är det fredagkväll.
Har skrivit mattetentan idag och tänker inte ens försöka gissa hur det gick.
Sedan gick jag en vända på kuppan, köpte en sjal för endast 30 kr. Var jag rätt nöjd med ;)
Lyxade till det med en pizza på matpalatset, det är tradition att antingen äta lunch eller ta en fika efter tenta. så vi satt på matpalatset i någon timme och pratade INTE om tentan :)
 
Sedan åkte jag och Johan och tog en fika, eller jag drack endast en cappucino. Tänkte ta en kladdkaka men kunde inte, mitt psyke stoppade mig.
 
Efter fikat kikade vi lite på stan men köpte inget.
 
Kvällen tillbringades hos mamma och glenn och snälla som de är fick vi med en hel del älgkött hem! Jag saknar verkligen viltkött.
 
När vi åkte hem bestämde jag mig för att köpa en godispåse, det är ju trots allt helg och då får man äta gott.
Nu sitter jag och stirrar på den där godispåsen men kan inte ta en bit. Jag klarar det helt enkelt inte. Har då aldrig varit med om att ha problem med att äta godis? Iaf så slutade det med att jag fixade lite morötter och gurka istället och låter godiset vänta tills imorgon. Om jag är redo att ta en bit då får vi se helt enkelt.
 
 
//Caroline

God morgon!

Har precis ätit frukost och druckit min morgonkaffe. Den viktigaste kaffekoppen på hela dagen ;) haha
 
Dagen före mattetentan... Läskigt! Önskar att det bara var över så man kan lägga det åt sidan och fokusera på de andra ämnena snart.
 
Ikväll ska jag följa med Jessica på indoor walking. Fattar inte hur min kondition ska klara detta men det är bara att köra ;)
 
Efter tentan imorgon ska jag unna mig lite tid på kuppan. Lite dåligt med slantar men man kan ju alltid titta lite. Har  dessutom lovat mig nya jeans eftersom jag klarat mitt mål men vet inte om det är dumt att köpa dem nu. Det är nämnligen så att detox perioden har på köpet gjort att jag gått något kilo och nu har jag bara hälften kvar till den vikt jag alltid tyckt varit bra för mig. Dessutom så kommer jag snart kunna ta upp träningen riktigt igen och det kommer såklart påskynda processen en del. Kanske ska vänta med att köpa jeansen tills jag nått min mål vikt?  Fast man kan ju sy in byxorna.
Jag vill så gärna komma i mina två favorit jeans men dit är det ett tag kvar.
 
Har funderat lite mer på de där med godiset också. Johan tror inte jag är redo och han kanske har rätt. Funderar på att fortsätta i två veckor till så har jag klarat 2 månader, men det känns så tråkigt :/ Vi får se hur jag gör :)
 
 
//Caroline
 

6 veckor!

Idag måste jag blogga, ingen kan ha missat att jag klarat mitt mål.
Klarat mina 6 veckor utan allt det där som styrt mitt liv.
Jag är stolt och glad.
Mitt självförtroende är på topp!
 
Och nu då?
Det känns jätte förbjudet att äta godis, som att det är olagligt och borde ge livstids fängelse.
Jag vet inte om jag vill börja men samtidigt vet jag genom en väns erfarenhet att det kan vara bra att börja igen.
I vilket fall så är det förbjudet på vardagar och endast tillåtet fre-lör. Som när man var barn ;)
Men det är lite läskigt, är så rädd att falla tillbaka..
 
//Caroline

:)

 
Fredag idag och jag är "ledig". Är rätt skönt att sitta hemma och studera lite. Ingen tid att passa eller så.
 
Har inget direkt planerat för helgen, de tre närmaste veckorna kommer enbart att ägnas till tentaplugg tyvärr.
Det är tur man har en del kul att se fram emot i november, först blir de swedish house mafia den 24 november. Är så taggad så det är helt sjukt! Sedan så ska jag och Johan se Muse i globen. Det är ett av Johans favoritband så han fick lov att köpa biljetter till dem när det skulle till Sverige. Vi skulle ha sett dem för något år sedan men de ställde in konserten då. 
 
Har inget mer att skriva.
 
 
//Caroline
 

Livet rullar på.

Tiden går så fruktansvärt fort!
Tentorna närmar sig och paniken kommer på köpet men det är bara att slita på.
 
Tänkte ge en liten uppdatering om min detox. Har gått fem veckor och två dagar sedan jag sist smaskade i mig det där godiset. Det har gått hyfsat bra överlag och nu är det helt plötsligt bara 5 dagar kvar. Är så fruktansvärt stolt över att jag klarat detta! Det har gett mig betydligt bättre självförtroende.
På köpet har jag även gått ner något enstaka kilo och några centimeter lite här och var. Störst skillnad syns på magen där hela 6 cm försvunnit.
Detta skriver jag bara för att ni ska förstå att man behöver inte sluta med kolhydrater och börja med extrema och ohälsosamma dieter för att gå ner i vikt. Det tar längre tid på mitt sätt men ger ett hållbart resultat.
Är och kommer alltid vara emot dieter som lchf, gi osv allt det som innebär att man ska utesluta något som tex kolhydrater ur ens kost. Kan inte förstå vad det är för fel på att äta rätt och träna? Ja, det tar tid och energi att ta sig ut och träna men det är nödvändigt för att leva hälsosamt. Allt ska gå så fort i dagens samhälle och inget kan få ta den tid som faktiskt krävs. Och när det kommer till lchf blir jag nästan lite upprörd, folk tror alltså att bara för dem går på en diet som tillåter att de äter hur mycket fett som helst så är det okej? Ärligt talat, tryck i dig massa beasås och andra transfetter, men tänk på att sjukdommar som blodpropp och stroke ökar rejält.
Ja, detta är ett ämne som gör mig irriterad. Ät vanlig mat och träna för fan, hur svårt ska det vara? Man kan ju ha lite koll på hur mycket kalorier man stoppar i sog om dagen bara, se till att göra av med mer än du äter? Jätte enkelt!
 
Jag har endå ett flertal kompisar som går på olika dieter och jag stöttar dem i de. Det kanske känns som dubbelmoral men det är deras val och jag vet att man mår bättre om man har folk omkring sig som stöttar och peppar en till att nå sina mål. Dem vet att jag inte gillar bantandet men självklart vill jag att de ska nå målet då de på köpet ofta ger ett bättre självförtroende.
 
//Caroline

Trötter

Dog lite nu kände jag! Antingen så är kroppen ovan med all denna träning och därför strejkar genom att bli super trött igen eller så håller ett virus på att invadera min kropp! Sova middag kanske? :)

//Caroline


Träning!

 
Idag stod kl på 7.30 och nio var jag på gymmet, för tredje gången den här veckan.
Jag ska försöka ta mig dit minst tre gånger i verkan nu så man kommer igång och kanske kan bli lite vältränad snart. Har aldrig varit muskulös och vet inte om jag har ork till att bli det men ska ge det ett försök :)
 
Iaf så träffade jag upp Jenny på gymmet. Gick faktiskt mycket bra idag, hade massor med energi och tiden rusade iväg. Vi körde rygg och mage samt 30 min kondition.
 
Jaja, nu ska jag plugga resten av dagen, roligare än så blir det inte.
 
Lite muskler på det där så blir det bra! :)
 
//Caroline
 

RSS 2.0