Onsdag

Dagen i-landsproblem:
Det är nollgradigt/ någon plusgrad ute... Jag har ingen jacka för den temperaturen, dunjackan är för varm och de andra jackorna för kalla! Dessutom massor av slask på vägarna!
 
Trodde att det skulle vara en lång dag i skolan idag (8-17) men det blev en kortis. Hade planerat att gå på matteövningen imorse men eftersom jag knappt kunnat sova inatt så var det mer lockande med sovmorgon. Sedan visar det sig att sista övningen enbart är för arbetsledarna vilket innebar att vi fick sluta klockan tre. Skönt!
 
Blir en sväng till gymmet idag och träna ryggen. Hade en ofrivillig vilodag igår eftersom det inte fanns någon muskelgrupp som jag kunde träna utan att störa vilan för de redan tränade kroppsdelarna. Proteinpulvret har kom igår så nu kan jag köra på för fullt ;)
 
Imorgon är jag "ledig", ska räkna ikapp matten och installationen så man ligger i fas och slipper vara stressad över det. Sedan blir det hemma spa och indoor walking med Jessica. Funderar på att gymma på förmiddagen eller efter passet. Har inte bestämt mig än, får se hur det känns imorgon. Kanske helt enkelt slutar med att enbart köra kondition.
 
 
//Caroline

Rubriker är så tråkiga

Jag är fruktansvärt shoppingsugen just nu! Kan knappt hålla mig får att klicka hem massa saker.
Men jag måste vänta tills helgen, jag har den turen att Johan gillar shopping så det kommer definitivt ägnas många timmar i butikerna! Det enda problemet är att Johan tar sån förbannat lång tid på sig när han ska titta och prova. En annan går in, scannar av butiken kanske provar något lite snabbt och så vidare till nästa. Har inte ro att gå runt så länge i samma affär. Jag gillar dock att höra hans åsikt om kläderna jag provar.
 
Detta kommer låta helt sjukt men en sak jag gör för att stilla mitt begär när jag är shoppingsugen är att titta på hemsidor med kläder, lägga de plaggen jag vill ha i kundkorgen (eller vad de nu kallas) och sedan går jag inte längre än så. Det känns lixom som att man har shoppat fast man inte har det? haha ja jag vet, helt sjukt. Jag är rätt störd. Kanske de som är motsvarigheten till fönstershopping fast på nätet ;)
 
 
//Caroline

29 januari

Ska snart dra mig till skolan, har bara en föreläsning idag vilket är skönt.
Beställde en matvåg igår ;) haha Jag har så svårt för att veta vad som är en normalstor protion, nu ska jag ta reda på det. Sen är det ju alltid bra att ha när man bakar antar jag. Nej men jag känner att det är så himla viktigt att äta tillräckligt nu när jag dragit igång träningen på allvar. Vill inte riskera att jag äter för lite, då är allt slit förjäves.
Kommer säkert bara använda vågen i början så man får en uppfattning om portionerna. Jag har sämst måttkänsla och kan verkligen inte avgöra hur mycket saker och ting väger.
 
Annars så är det den 29 januari idag vilket betyder att jag och Johan firar 5 år tillsammans! 5 helt underbara år<3<3
Som jag skrev förut så ska vi fira detta med en helg i stockholm. Kommer bli så himla mysigt, orkar inte vänta bara ge mig fredag nu!
 
//Caroline

De är synd om mig idag!

Uuuh, känner mig som en gammal kärring. Har fruktansvärd träningevärk i ben och bröstmuskler! Dessutom har en bedrövlig mensvärk drabbat mig, en sådan som knappt ipren klarar av. Jag som planerat en effektiv dag, men nu vette tusan hur det ska gå.
Idag blir det en promenad till gymmet, tycker träningevärken brukar bli bättre när man rör på sig. Fast det kanske bara är inbillning. Och det blir bara att träna magen, något annat går inte.
 
Annars så ska det räknas lite matte förhoppningsvis. 
 
//Caroline

Äntligen!

Då var man igång igen! Igår vart det ett benpass och idag bröst. Mina ben värker något fruktansvärt, så där hemskt som kommer hålla i sig i minst 4 dagar! Imorgon blir det mage och kanske lite biceps om det går (troligen inte).
Köpte hem proteinpulver som jag ska ta efter varje gympass. Kanske inte behövs egentligen men det blir mycket roligare då ;) Dessutom gjorde dem så bra reklam för den ;) "komplett proteinpulver som är anpassat för dig som idrottar, bygger muskler, eller vill bränna fett på ett effektivare sätt!" Hihi ibland kan man få vara lite lätt lurad.
 
Jag ha kommit på lite belöningar för olika delmål.
Delmål 1: Nya innerskor till gymmet.
Delmål 2: Nya jeans (riktiga märkesjeans, inte för att jag är märkesbög utan för att dem sitter bättre på mig)
Mitt slutmål ska jag inte behöva någon belöning för. Att kunna gå i bikini på sommaren och känna sig riktigt stolt över kroppen kommer göra allt slit så himla värt!
 
Annars så har det inte hänt så mycket. Städade lägenheten lite snabbt imorse och pantade burkar samt slängde glasflaskor. Skönt att få bort allt skräp! Imorgon kör jag hemma plugg och tänkte vara mycket effektiv, försöka bli klar med en hel del så man ligger lite före. Om jag nu lyckas med det är tveksamt men ska försöka i vilket fall.
 
 
//Caroline

Tillbaka till vardagen

Skolan har dragit igång vilket är skönt. Man har dock blivit bekväm av att inte ha tider att passa, själv styra över hur dagarna ska planeras. Men det är bra att få tillbaka rutiner och plikter.
Måste säga att det är med stor lättnad jag säger att äntligen kommer det lite roliga kurser! Har varit tre låååånga och rätt tråkiga perioder som gör att man undrar varför man studerar. Men nu kommer det husbyggnad igen vilket definitivt är mitt område. Börjar dessutom en installationskurs som jag var lite tveksam till först, har inte haft en sådan föreläsning än men tror det kommer bli kul trotts allt.
Matten då, ja det är katastrof. Vi har haft en riktigt bra föreläsare i den tidigare kursen vilket är första gången någonsin för min del. Har tidigare haft mattelärare som till och med började böla för att vi elever inte kunde hennes frågor... Och nu då?? Ja vi har en ny föreläsare som inte ens kan prata svenska så man förstår. Hon är jätte duktig på matten men inte pedagogisk för fem öre! Kommer gå bra det här! Hoppas verkligen att Johan kan hjälpa mig en den här gången.
 
Och jag kan inte sluta tjata om min träningsabstinens! Ny kost gör att jag går ner i vikt men den bygger inga muskler åt mig. Det är inte lika fint att bara vara smal, vill ha muskler och det är nu! Har inget tålamod till att vänta vill bara komma igång. Är så sjukt taggad.
 
//Caroline
 
 

...

Hej igen.
Har så himla tråkigt därför blir det ett till inlägg idag ;)
 
Jag är så förvånad över hur lätt det har varit att hålla kosten och skippa onyttigheter. Jag som alltid brukar ha så svårt för det. Jag tycker det är jätte jobbigt att vara hungrig men nu börjar jag vänja mig lite med det. Och nu menar jag inte att jag är hungrig hela tiden utan att jag klarar av att vänta på maten osv utan att små äta för att jag inte står ut med hungerkänslorna. Eftersom jag varit hemma väldigt länge nu har det varit lätt att äta var tredje timme vilket jag är helt övertygad om har hjälpt mig med blodsockret. Nu när jag inser hur stor skillnad det gör är man äter ofta tänker jag köra stenhårt på det. Att det dessutom ökar förbränningen i kroppen är ju ett pluss ;) Jag förstår inte att folk håller på att svälta sig för att bli smal i dagens samhälle. Tycker det finns så mycket information om att man ska äta ofta men mindre portioner för att öka förbränningen. Och när du tränar bryter du bara ner kroppen, det är arbetet efter träning där kosten är viktig som gör att du bygger upp kroppen. Genom att sluta äta kommer kroppen ställa in sig på svält och tar åt sig av allt som kommer ner till magen och träningen kommer inte ge mycket resultat. Men detta borde varenda människa veta idag!
 
På tal om träning.. ÅÅh vad jag längtar till gymmet!
 
 
 
 
//Caroline

...

Fortfarande sjuk, bestämde mig redan igår för att vara hemma från skolan idag för att bara ta det lugnt och förhoppningsvis ger sig föryklningen snabbare. Är lite bättre idag så det går åt rätt håll.
 
Igår bytte dem fläkten i vårt kök... Jag höll mig i vardagsrummet för att inte vara ivägen och minska risken att jag smittar dem. När klockan började närma sig lunch hör jag att dem börjar använda vårt kök som lunchrum? haha va? Klart att det var okej men dom frågade inte ens, kändes jätte konstigt. Dom kände sig verkligen som hemma, haha. Dessutom hade dem lagt alla deras saker framför toadörren och jag som är så blyg vågade inte flytta på sakerna. Kunde alltså inte gå på toa eller ens snyta mig vilket var ett mycket stort problem. Men efter lunchen så var jobbet klart och arbetarna lämnade min lägenhet. Tur att det inte tog hela dagen, då hade jag fått lov att åka hem till mamma för att kunna äta osv ;)
 
Nu ropar tvättmaskinen så jag ska göra ett litet ryck innan jag lägger mig i soffan ígen.
 
//Caroline
 
 

...

Sjukstugan!
Jadu, nu ligger man nerbäddad i soffan med en rejäl förkylning, bättre nu än senare.
Har ändå haft träningsuppehåll en vecka pga tenta plugg så ska jag bli sjuk kunde det lika gärna hända nu. Det är inte kul att behöva ta uppehåll från träning när man väl kommit igång.
Kosten har jag däremot tagit tag i. Jag har bestämt mig för att arbeta med min självdisciplin. Det kommer ge ett mer hållbart resultat och är användbart vid många tillfällen. Jag kan sluta med onyttigheter som förut men utan självdiciplin kommer jag vara tillbaka på ruta ett efter någon månad. 
 
Idag kommer de troligen byta ut våran köksfläkt. Tror att dom blev klara med dem ovanför oss i fredags vilket borde innebära att dem kommer till oss idag. Skönt at bli av med den vi har nu, fungerar verkligen inte. Skulle egentligen behöva byta alla vitvaror men de kostar ju lite slantar och tror inte föreningen vill stå för de :/ Det märks tydligt när man lagar mat eftersom det blir riktigt varmt i köket. Spisen ger ifrån sig välldigt mycket värme,
 
Det var iaf mycket mysigt att ha hand om Tjabo en stund igår. Hundar fungerar som terapi för mig voch har alltid gjort. Igår var det föresten 2 år sedan min älskade Arja lämnade oss. Kommer aldirg glömma när mamma ringer och säger att det är dags, hon måste få somna in. Själv är man i Linköping och hinner inte ens ta mig hem för att säga hej då. Så fruktansvärt, blir helt tårögd när jag tänker på det. Saknar henne så himla mycket. Hon var med i halva mitt liv lixom och var alltid speciell för mig.
 
 
//Caroline

Söndag

Känns som att alla är mer eller mindre sjuka, och nu är det också min tur.
Min hals gör ont och det värker i kroppen. Men jag känner ändå att jag har haft tur som fick det efter tentan.
Ja, det var ju tentamen i linjär algebra igår och det kändes bra?! Av erfarenhet är detta inget bra tecken men vå får hålla tummarna. Svarade på allt och kändes som att jag helt kunde 8/10 frågor. Fick fram realistiska svar osv. Vill verkligen klara den så man slipper ha det hängandes över axlarna. Det är nog med de ämnen man läser under perioden, vet inte hur jag skulle orka studera till omtenta samtidigt.
 
Idag har jag småpysslat lite på morgonen, städat i kylen osv. Skulle även damsuga bakom spisen men det gick inte. Var helt omöjligt att dra fram den, får vänta till Johan kommer hem. Han är och pimplar med mamma och Glenn. Jag fick den stora äran att vara hundvakt, och det tackar man ju inte nej till :)Stackars Tjabo får fortfarande inte springa så det är bara elakt att ta med han till isen när han måste sitta kopplad. Han var riktigt sur på Glenn när han blev lämnad hos mig. Hunden känner ju igen fiskekläderna så han viste vad han gick miste om.
 
//Caroline

...

Måste bara berätta vad som hände igår!
Dem håller på att göra rent ventilationen och ska byta något aggregat och fixa med våra lägenheter under v 3-4. Vi fick skriva på ett papper om att dem kunde gå in med huvudnyckeln till lägenheten om vi inte var hemma. Vår lägenhet var sist på listan så min tanke är att dem lär ju inte komma förens nästa vecka.
De skulle jobba mellan 8-16 så jag brydde mig inte om att byta från morgonrocken till kläder. Fanns väll ingen chans att dem skulle komma till oss när klockan endast var strax efter åtta?
Jag satt mig på toa för nr 2, hör att det börjar rassla lite i ventilationen. Tänker att det är fasen inte sant?! Alldeles efter rasslandet plingar det på dörren. Mitt ansiktsutryck måste varit det roligaste någonsin! Vad är oddsen????? Vet ju att dem kommer låsa upp lägenheten själva om jag inte öppnar snarast då vi godkännt det. Jag skyndar mig som fasen och öppnar dörren knallröd i ansiktet i endast morgonrock och med en toa som inte luktar speciellt gott. Stackarna ska ju såklart in på toaletten och arbeta. Som tur var tog det inte många minuter innan dom var klara.
Usch det var himla jobbigt!
 
Och resultatet av detta är att jag inte vågar gå på toa nu eftersom dem inte är klara än och kan knacka på vilken sekund som helst.
 
Så typiskt att detta händer mig!
 
 
//Caroline

...

Som vanligt händer de inte mycket intresant i mitt liv, och därav skrivs det inte mycket i bloggen.
Har tentamen i linjär algebra på lördag och borde plugga järnet nu... Men det gör jag inte. Motivationen har gått och gömt sig.
 
Sedan i måndags har jag dragit ner på sockret igen. Monstret är tillbaka efter december månad och man är tillbaka på ruta ett. Saken är den att än så länge går det skit bra! Det är precis som att kroppen minns hur fruktansvärt bra den mår av att strunta i den där skiten. Än så länge ska jag bara hålla det tills fredag nästa vecka eftersom jag och Johan tänkte fira våra 5 år tillsammans med en helg i Stockholm. Vi har bokat ett fint hotell centralt i huvudstaden. Kommer bli så himla mysigt! Då vill man ju inte hålla på och fjolla med vad man äter, vilket ni säkert förstår.
Efter den helgen får vi se hur jag gör med allt. Har fundering på att köra en sex veckors period som förra hösten, eller kanske längre? Eller så försöker jag att använda sunt förnuft.
Vet att det sista egentligen är bäst, problemet är bara att jag har så fruktansvärt dålig självdiciplin. Har jag bestämt mig för att jag inte får, det är helt förbjudet då går det bra. Men om det finns en liten lucka öppen för att det skulle kunna vara okej att äta en choklad då kan jag inte stå emot. Egentligen kanske det är min dicipin jag skulle arbeta med? Hur gör man det?
 
Träningen står still just nu, inte för att jag är lat. Känner att en förkylning börjar smyga sig på och den får absolut inte bryta ut innan tentan. Vill defenitivt inte riskera att träningen gör att jag blir sjuk.
 
Nu måste jag ta tag i matten!
 
 
//Caroline
 

Fredag

God morgon!
 
Ska snart dyka ner i matten tänkte bara göra en uppdatering först :)
 
Igår blev det ett stenhårt benpass på gymmet och det känns idag. Fytusan! Hade så gärna tränat idag också men vi får se hur det blir. Har ont i hela kroppen :/
Tråkigt när man känner massor av energi och vilja att träna sen kan man inte.
 
Annars så har jag en del ärenden att fixa idag så de kommer vara full fart.
 
//Caroline

...

Hejsan!
 
Då är vardagen tillbaka, vilket jag tycker är skönt. Det är bra med struktur och plikter, mår jag bra av.
Mattetentan börjar närma sig så jag har startat tentaplugget sakta men säkert. Gick till och med bra idag för första gången någonsin.
Träningen däremot gick inte alls bra, fattar inte vad som hände. Började med 30 min kondition som vanligt, gick relativt lätt första 20 minutrarna men sedan hände något. Fick riktigt ont i hela magen och kunde knappt stå rakt, det var inte håll. Kämpade mig genom de sista av konditionspasset men det var inte lätt. Det gick över när jag lugnat ner mig lite så jag började styrkertäningen. Men det gick inte heller bra, håll på att svimma flera gånger och fick lov att avbryta träningen. Visserligen vet jag att om man styrketränar med dålig kondition kan man bli svimmfärdig (har hänt mig förr) men det här kändes annorlunda. Vet inte vad det är för fel på mig. Kanske bara är något litet virus som spökar och gör mig svag. Ska träna imorgon också, vi får helt enkelt se hur det går.
 
Ikväll är det middag med tjejerna, vilket ska bli himla trevligt!
 
//Caroline

...

Hallo :)
Har inte lyckats dra mig ur soffan än. Hade tänkt gå till kupolen för att köpa lite saker till träningen, behöver t.ex dubbar till skorna. Blir inte lika effektiv PW när man inte har dubbarna och dessutom vill jag kunna ta promenader med tjabo så fort han blir frisk. Det är helt omöjligt att gå med den hunden när det är halt!
 
Borde ta tag i matten men skjuter på det en dag till, efter att man varit ledig ett tag blir man tydligen lat?
Nej nu ska jag laga mat!
 
//Caroline

2013

Jahapp då var vi inne på ett nytt år.
2012 var ett bra år fullt av musikupplevelser. Dessutom det år jag lyckades ändra inställning till kost och träning för första gången på riktigt. 
 
Jul och nyår har varit toppen, men är otroligt glad över att det är slut.
Det var med lättnad jag vaknade imorse och kände att jag äntligen efter två veckor frossande av onyttigheter kan ta tag i hälsa och träning igen! Det är sjukt vad man proppar i sig hela tiden bara för att det är jul och nyår. Har knappt varit hungrig den senaste veckan för man äter oavbrutet.
Jag ska organisera mitt liv lite bättre för att verkligen komma igång med allt. Till exempel planera mat och träning för hela veckan så man undviker dåliga val. För ärligt talat är det lätt att sitta här mätt och belåten och säga att man ska bli nyttig, men sen när man står där och tittar in i kylen utsvulten då är inte det nyttiga valet lika enkelt. När man kommer hem trött efter skolan och har massor att göra är gymet inte speciellt lockande. Jag hoppas att planering och ett funktionellt schema kan hjälpa till på traven när valen är svåra.
Jag funderar på att börja med proteinshake också. Mest för att jag inbillar/hoppas att det fungerar för att lättare bygga muskler. Åååh är så sjukt taggad på att få komma igång nu!! Väntar bara på att Johan ska komma hem sen blir det gym!
 
 
//Caroline

RSS 2.0